Rakočević: Stabilna vlada moguća samo ako je podržava značajan broj poslanika

"Evroatlantska i reformska vlada može biti formirana dogovorom političkih subjekata koji su za iskreno i pouzdano partnerstvo sa NATO-om, koje su jasno osudile agresiju i terorističke napade Rusije na Ukrajinu i koje su za bezrezervno članstvo Crne Gore u EU", saopšteno je iz DPS-a

10048 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Nikola Rakočević, Foto: DPS
Nikola Rakočević, Foto: DPS

Crnoj Gori je potrebna stabilna i evroatlanstka vlada koja će imati kapacitet da sprovede reforme na putu države ka punopravnom članstvu u EU, kazao je Nikola Rakočević, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS).

"Upravo ova poruka je opšti zaključak gotovo svih političkih subjekata neposredno nakon završetka parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Šta, zapravo, suštinski znače te dvije odrednice – stabilna i evropska vlada?", dodao je Rakočević.

Stabilna vlada u trenutnim crnogorskim okolnostima je, kako je kazao, moguća samo ako je podržava značajan broj poslanika u Parlamentu, koji će, prema njegovim riječima, garantovati kvalifikovanu većinu za reformske zakone koji čekaju Crnu Goru kao najvažniji zadatak na putu države ka Evropskoj uniji.

"Evroatlantska i reformska vlada može jedino biti formirana dogovorom političkih subjekata koji su za iskreno i pouzdano partnerstvo sa NATO Alijansom – savezom partija koje su jasno osudile agresiju i terorističke napade Rusije na Ukrajinu, evropske Vlada ne može biti bez saradnje političara koji su bezrezervno za članstvo Crne Gore u EU i koje, s tim u vezi, ne sumnjiče naši međunarodni partneri na Zapadu", saopšteno je iz DPS-a.

Kada se razumije na pravilan način kako se može jedino obezbijediti stabilnost i evropski karakter buduće Vlade, dodao je Rakočević, onda je jasno da takve vlade nema bez koalicije “Zajedno!” i, kako je naveo, partija koje zastupaju manje brojne narode u Crnoj Gori i finalno onih koji se mogu pronaći u evropskoj politici i ideji stavljanja nacionalnog interesa ispred isključivosti i podjela.

Bonus video: