Novaković Đurović: Visoka podrška građanki i građana pristupanju EU, potvrda da smo na dobrom putu

„Posebno me raduje činjenica da 67,4 odsto građanki i građana smatra da se država kreće u pravom smjeru", rekla je Novaković Đurović

2545 pregleda 6 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma

„Veoma me raduju rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnjenja koji pokazuju rekordno visoku podršku građanki i građana članstvu Crne Gore u EU, ali i snažan rast percepcije javnosti da se država kreće u dobrom pravcu“, kazala je koordinatorka Ministarstva evropskih poslova, ministarka Ana Novaković Đurović.

Ona je, povodom predstavljanja rezultata istraživanja javnog mnjenja „Stavovi građana o evropskim integracijama i procesu pristupanja Crne Gore članstvu u EU“ istakla da rast podrške, koji sada iznosi 79,3 odsto, potvrđuje da naše građanke i građani svoju i budućnost svoje zemlje vide u zajednici sa najrazvijenijim evropskim državama i narodima.

Osvrnula se i na ocjenu građanki i građana kada je u pitanju pravac kretanja zemlje.

„Posebno me raduje činjenica da 67,4 odsto građanki i građana smatra da se država kreće u pravom smjeru. Rast od 20 procenata u odnosu na prethodno istraživanje iz novembra prošle godine, potvrđuje sve one dobre rezultate koje je Vlada ostvarila u prethodnim mjesecima, a kojih je bilo zaista mnogo i u svim oblastima. Rezultati ovog istraživanja govore da su građanke i građani to prepoznali, što nas posebno raduje i motiviše da nastavimo na dobrom putu“, rekla je Novaković Đurović.

U tom kontekstu je istakla da će ova Vlada, a očekuje i naredna, nastaviti da osluškuje stavove građanki i građana i odgovorno se odnosi prema onome što su prepoznali kao najveće društvene probleme, a tiče se ekonomske situacije, korpcije i nezaposlenosti, kroz strateške pravce i politike koji vode prevazilaženju izazova i unapređenju stanja u svim oblastima.

Bonus video: