Adžić PES-u: Ukoliko budete principijelni izvinjavaćete se javnosti Crne Gore, nama ne morate

Adžić je poručio da se sa jednim od najtraženijih svjetskih kriminalaca, lider PES Milojko Spajić poznaje od 2018. godine

33237 pregleda 144 reakcija 120 komentar(a)
Adžić, Foto: Boris Pejović
Adžić, Foto: Boris Pejović

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić poručio je danas Pokretu Evropa Sad (PES) "istinu sakriti ne možete, ukoliko budete principijelni izvinjavaćete se javnosti Crne Gore, nama ne morate".

PES je ranije danas saopštio da "iskaz koji je Do Kvon dao pred Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT) i braniocima je dokaz da su funkcioneri Građanskog pokreta URA i članovi 43. Vlade, Filip Adžić i Dritan Abazović, direktni autori fabrikovane afere koja se planski plasirala neposredno pred parlamentarne izbore zakazane za 11. jun".

Iz PES su to rekli nakon što je Južnokorejac Do Kvon negirao juče pred tužiocem da je imao bilo kakvu novčanu transakciju izvršenu prema lideru PES Milojku Spajiću.

Adžić je na Fejsbuku objavio da se sa jednim od najtraženijih svjetskih kriminalaca, Spajić poznaje od 2018. godine.

"Sarađivali su poslovno. Posjećivali se u familijarnoj atmosferi. Posjećivali se i dok je Do Kvon bio na Interpolovoj potjernici. Do Kvon na svom računaru ima dokaze o komunikaciji i transkacijama Spajića i ljudi iz kripto svijeta Sve ovo je Do Kvon napisao u pismu, koje je upućeno premijeru Abazoviću, ministru pravde Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Novoviću. Nijedna teza nije potekla od premijera ili mene, već je prenešena iz pisma u što će se građani uvjeriti kad pismo bude javno dostupno", istakao je Adžić.

On je dodao da "nevješt pokušaj da demantovanjem nečega što nije ni rečeno pokušaju sakriti odnos Spajića i svjetski poznatog kriminalca krahiraće kao i priča o bankrotu Crne Gore, nedostatku sredstava za plate u septembru, dvojnom državljanstvu, kući i mnogom drugim stvarima sa kojima će se građani u narednom periodu upoznati".

"Vrijeme je majstorsko rešeto. Istina uvijek na kraju pobijedi", zaključio je Adžić.

Bonus video: