OO Demokrata Andrijevica: Nećemo glasati smjenu Ćulafića, rukovodstvo Nove da se izjasni po ovom pitanju

Oni pozivaju sve aktere da se okrenu dijalogu i da za stolom riješe politička pitanja, nesuglasice i međupartijske razlike, da u interesu građana Andrijevice donesu odluku o nastavku daljeg djelovanja i rada u Skupštini Opštine Andrijevica

4024 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Nakon podnošenja inicijative za smjenu predsjednika opštine Andrijevica Željka Ćulafića, a u jeku medijskih naslova o ovoj temi, ne možemo da ne primijetimo da se "iza brda valja nešto krupno", saopštili su iz OO Demokrata Andrijevica.

"Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Andrijevica je jednoglasno donio mišljenje da se politička scena u Andrijevici mora smiriti, te da pomenutu inicijativu za smjenu predsjednika opštine naši odbornici neće glasati. Pozivamo rukovodstvo Nove srpske demokratije da se izjasni o ovoj namjeri predsjednika OO odbora Nove u Andrijevici gospodina Raketića i njegovog odbornika Dragovića te ih pitamo da li se ovim postupkom dovodi u pitanje nastavak funkcionisanja izvršne i zakonodavne vlasti u Andrijevici? Kao odgovoran politički subjekat koji radi u interesu građana Andrijevice nećemo glasati smjenu predsjednika Ćulafića kao što nismo glasali ni smjenu bivšeg potpredsjednika Opštine Andrijevica gospodina Raketića. Da napomenemo zbog građana i javnosti da je zbog glasanja sa Demokratskom partijom socijalista o smjeni gospodina Raketića mimo partijskog stava odbornik Mijović isključen iz svih organa partije", navodi se u saopštenju.

Oni pozivaju sve aktere da se okrenu dijalogu i da za stolom riješe politička pitanja, nesuglasice i međupartijske razlike, da u interesu građana Andrijevice donesu odluku o nastavku daljeg djelovanja i rada u Skupštini Opštine Andrijevica.

"Ukoliko se ne postigne dogovor između aktera političke većine od 30. avgusta u Andrijevici, a iscrpe se sve mogućnosti za dogovor i zajednički nastavak rada, pozivamo sve da dostojanstveno, fer, jedino demokratski ispravno vratimo mandat građanima Andrijevice, i idemo na prijevremene lokalne izbore.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: