Blinken: Đukanović odigrao suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti nakon predsjedničkih izbora

Blinken je naveo da je Đukanović kao predsjednik i premijer vodio državu do članstva u NATO i pokretanja procesa pristupanja Evropskoj uniji (EU)

8885 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Blinken, Foto: Reuters
Blinken, Foto: Reuters

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odigrao je suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti nakon nedavnih predsjedničkih izbora, što je pečat demokratije, kazao je državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken.

On je Đukanoviću uputio pismo, u kojem mu je zahvalio za decenije rada na unapređivanju euroatlantskih integracija Crne Gore.

Blinken je naveo da je Đukanović kao predsjednik i premijer vodio državu do članstva u NATO i pokretanja procesa pristupanja Evropskoj uniji (EU).

“Nakon nedavnih predsjedničkih izbora odigrali ste suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti – što je pečat demokratije. Hvala Vam za Vaše liderstvo i rad”, napisao je Blinken.

On je kazao da se raduje nastavljenom angažmanu, dodajući da cijeni Đukanovićevu nepokolebljivu podršku evro-atlanskom napretku Crne Gore, živoj, multikulturalnoj demokratiji, i ulozi aktivne saveznice u NATO posvećene završetku reformi neophodnih za pristupanje EU.

Blinken je u pismu ponovio izraze poštovanja za istorijsko liderstvo predsjednika Đukanovića.

Bonus video: