Milatović: Potrebna stabilna Vlade koja će kao prioritet imati evropsku agendu

Predsjednik Crne Gore razgovarao sa predstavnicima nevladinih organizacija u oblastima vladavine prava i evropskih integracija, a u okviru šireg dijaloga sa NVO sektorom po pitanju daljeg demokratskog napretka države

15546 pregleda 38 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Crnoj Gori potrebno je formiranje stabilne Vlade koja će kao prioritet imati evropsku agendu, saopšteno je iz službe za informisanje Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Milatović je danas primio predstavnike nevladinih organizacija u oblastima vladavine prava i evropskih integracija, a u okviru šireg dijaloga sa NVO sektorom po pitanju daljeg demokratskog napretka države.

Kako je saopšteno iz službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, Milatović je sa civilnim organizacijama razgovarao o situaciji u zemlji i izazovima sa kojima se država suočava.

"U tom kontekstu razgovarali smo o obavezama i prioritetima novog saziva parlamenta. Saglasili smo se da je Crnoj Gori potrebno formiranje stabilne Vlade koja će kao prioritet imati evropsku agendu. Ovaj trenutak je važan za našu zemlju zbog prilike da se proces evropskih integracija ubrza, i u tom kontekstu potrebne su nam funkcionalne institucije, ubrzane reforme i društvena kohezija oko suštinskih ciljeva - kakav je članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji”, poručio je Milatović.

U saopštenju se navodi da su tema razgovora bile i imenovanja u pravosuđu, izborne reforme, vraćanje demokratskih vrijednosti i principa u društveni fokus, kultura političkog dijaloga kao i ambijent za djelovanje nevladinog sektora. Na sastanku su, dodaje se, dogovorene i buduće zajedničke inicijative.

Susretu sa Milatovićem prisustvovali su predstavnici Akcije za ljudska prava, Centra za demokratsku tranziciju, Centra za građansko obrazovanje, Centra za Monitoring, Centra za građanske slobode, Centra za demokratiju i ljudska prava, Centra za razvoj nevladinih organizacija i Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

Bonus video: