Plenković sa Vuksanovićem: Podrška hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori i njenom putu ka EU

Plenković je, kako su kazali, izrazio zadovoljstvo djelovanjem HGI-ja, a Vuksanović je njemu zahvalio na državničkoj politici i zajedništvu, dodajući da je to snaga za malobrojnu zajednicu Hrvata u Crnoj Gori

4842 pregleda 11 komentar(a)
Plenković i Vuksanović, Foto: Hrvatska građanska inicijativa
Plenković i Vuksanović, Foto: Hrvatska građanska inicijativa

Vlada na čijem sam čelu i dalje će snažno podržavati hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori, kao i samu Crnu Goru u njenom integracionom procesu prema Evropskoj uniji, poručio je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Sa njim se, kako je saopšteno iz Hrvatske građanske inicijative (HGI), sastao predsjednik te partije Adrijan Vuksanović na otvaranju Hrvatskog doma u Subotici, gdje su razmijenili stavove oko aktualnih tema u Crnoj Gori.

"Predsjednik Vlade Republike Hrvatske još jednom je čestitao Vuksanoviću na istorijskom rezultatu Hrvatske građanske inicijative koji je ostvarila na nedavnim parlamentarnim izborima kada je osvojila rekordan broj glasova", navodi se u saopštenju HGI.

Plenković je, kako su kazali, izrazio zadovoljstvo djelovanjem HGI-ja, a Vuksanović je njemu zahvalio na državničkoj politici i zajedništvu, dodajući da je to snaga za malobrojnu zajednicu Hrvata u Crnoj Gori.

"On je takođe istakao važnost podrške Vlade Republike Hrvatske koja je kontinuirana, konkretna i nikad izraženija od kada je na njenom čelu Plenković hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori", naveli su iz HGI-ja.

Dodali su da je potvrda toj činjenici stalna komunikacija i česti susreti čelnika Hrvatske građanske inicijative i Hrvatskog nacionalnog vijeća s premijerom Hrvatske i njegovim ministrima.

Bonus video: