Milatović: Posjeta Srbiji u prvoj polovini jula

Šef države kazao da Crna Gora podržava dijalog između Beograda i Prištine, i da se nada deeskalaciji tenzija

13975 pregleda 183 reakcija 47 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović najavio je danas da će u prvoj polovini jula ići u zvaničnu posjetu Beogradu.

Podsjetio je da je njegova prva zvanična posjeta po stupanju na funkciju bila Briselu, kako bi se, prema njegovim riječima, poslala poruka da je ubrzanje evropske agende glavni prioritet spoljne politike Crne Gore.

"Nakon te posjete, kao što sam i rekao, uslijediće posjeta Beogradu, u prvoj polovini jula. Na taj način ćemo dodatno staviti fokus na ono što je sljedeći prioritet naše vanjske politike, a to je u potpunosti normalizacija odnosa u regionu i unapređenje dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama regiona, uključujući i Srbiju, koja je jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Crne Gore u tom smislu", kazao je Milatović na konferenciji za medije povodom današnjeg samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), održanog u Podgorici.

Samitom, čiji je Milatović bio domaćin, završava se jednogodišnje predsjedavanje Crne Gore SEECP-om.

Milatović je, na podsjećanje da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio ponude da Crna Gora bude domaćin dijaloga Beograda i Prištine i da eventualno pomogne tom procesu, rekao da je Crna Gora posvećena dijalogu.

"Apsolutno podržavamo dijalog između Beograda i Prištine, i nadamo se deeskalaciji tenzija. Pozicija Crne Gore je jasna, podržavamo dijalog", poručio je.

Bonus video: