Abazović o non-pejperu EK: Kaskamo u Poglavlju 23, u borbi protiv kriminala i korupcije svaki je segment u progresu

"Suzbijanje šverca narkotika je posebno pohvaljeno", dodao je Abazović

14916 pregleda 46 reakcija 34 komentar(a)
Abazović, Foto: Printscreen YouTube
Abazović, Foto: Printscreen YouTube

U radu na Poglavlju 23. Crna Gora kaska jer nisu donešene ključne odluke vezane za pravosuđe ali kada je u pitanju Poglavlje 24. policijska saradnja sa međunarodnim organizacijama je tretirana kao odlična, saopštio je premijer Dritan Abazović.

"Kaskanje je određeno nedonošenjem ozbiljnih političkih odluka vezanih za pravosuđe. Trebao nam je širi kosenzus koji nismo našli, oko izbora sudija Ustavnog suda, oko izbora Sudskog savjeta i VDT-a u punom mandatu", pojasnio je Abazović.

On je to kazao povodom non-pejpera Evropske komisije (EK) o vladavini prava u Crnoj Gori i dodao da je poglavlje 23. izazovno zbog političke situacije i traženja konsenzusa.

To je saopštio na sjednici Vlade i dodao da kada je u pitanju Poglavlje 24., da je saradnja sa Europolom sa kojim su otvoreni najveći slučajevi u državi, perfektna.

"Kada se radi o otvaranju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije svaki segment je u progresu. Isporučeni su mnogi rezultati", dodao je on.

"Suzbijanje šverca narkotika je posebno pohvaljeno", istakao je Abazović.

Kako je kazao, neke stvari su uradili, "provjetrili" državno tužilaštvo i da su mnoge stvari pohvaljene kada je u pitanju Poglavlje 24.

Bonus video: