Živković sa Reintjesom: Potrebna vlada koja će raditi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende

Živković je kazao da je za DPS proces evropskih integracija ključni prioritet

2978 pregleda 12 komentar(a)
Reintjes i Živković, Foto: Demokratska partija socijalista
Reintjes i Živković, Foto: Demokratska partija socijalista

Crnoj Gori je potrebna stabilna, proevropska vlada koja će, bez odlaganja, raditi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende, ocijenjeno je na sastanku vršioca dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijela Živkovića i ambasadora Holandije Jousta Reintjesa.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Živković i Reintjes su razgovarali o progresu Crne Gore u pregovaračkom procesu, u kontekstu formiranja nove vlade.

"Sagovornici su zaključili da evropske i evroatlantske vrijednosti nemaju alternativu kada je u pitanju stabilizacija političkih prilika i dalji napredak države, i da je Crnoj Gori potrebna stabilna, proevropska vlada koja će, bez odlaganja, raditi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende", kaže se u saopštenju.

Živković je kazao da je za DPS proces evropskih integracija ključni prioritet.

Prema njegovim riječima, DPS je ostao dosljedan tom prioritetu uprkos brojnim izazovima i značajnim pomjeranjima na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Reintjes je, kako se navodi u saopštenju, potvrdio podršku Holandije u daljim koracima Crne Gore na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Bonus video: