SNP Andrijevica: SDT da ispita saradnju predstavnika DPS-a i odbjeglih odbornika vladajuće većine

"Poručujemo da narod Andrijevice mora da nastavi da živi u slozi i međusobnom razumijevanju, bez obzira na političke i druge razlike, i da niko nema pravo da taj narod svađa, zbog svojih ličnih interesa"

5981 pregleda 16 komentar(a)
SNP, Foto: Mediabiro
SNP, Foto: Mediabiro

U cilju izlaska iz političke krize u Andrijevici i izbjegavanja daljih eventualnih neželjenih posljedica pozivamo sve odbornike koji su se prilikom posljednjih lokalnih izbora našli na listama vladajuće koalicije u Andrijevici da u narednom periodu ispoštuju stavove partija kojima su pripadali, a samim tim i većinsku volju građana koji su im dali povjerenje, ili da svoje mandate vrate narodu, saopšteno je iz andrijevičkog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).

"Naročito pozivamo odbjegle odbornike iz vladajuće većine da trezveno i odgovorno sagledaju datu situaciju, jer je očigledno da su neki njihovi potezi doveli do građanskog revolta koji može da eskalira u svakom momentu. Pozivamo ih da shvate da su im građani dali povjerenje da ih zastupaju u lokalnom parlamentu, a ne da budu tamo radi svojih ličnih interesa. I što je najbitnije, građani ih nijesu delegirali da saradnjom sa DPS-om unose zlu krv među narodom, već da slijede politiku onih vrijednosti, koje su, između ostalog, iskazivane i tokom veličanstvenih litija. Stavljamo im do znanja da je u datoj situaciji na njima najveća odgovornost i da će se, ako pogaze zakletve koje smo dali da nećemo sa onima koji su opljačkali Crnu Gori i udarili na naše svetinje, naći na najsramnijim istorijskim stranica. Pitamo se da li neko zbog određenog ličnog interesa, i to u poodmaklim godinama ima pravo da ukalja svoj obraz i obraz svoga potomstva", ističe se u saopštenju SNP Andrijevica.

Pozvali su, kako se navodi u saopštenju, "odgovorne ljude iz andrijevičkog DPS-a da, u cilju smirivanja tenzija, odustanu da javno iznose teške, uvredljive i neprimjerene riječi na račun naših građana".

"Neka svoja saopštenja prilagode civilizovanom jeziku i neka svoju političku borbu ne usmjeravaju ka raspirivanju mržnje, već neka se, kroz demokratski dijalog, bore za interese svoje partije. Neka shvate da vrijeme kupovine odbornika, na koje su oni navikli, postaje prošlost i da će odgovarati svi koji se bave takvim radnjama", dodali su iz SNP-a.

Iz DPS Andrijevica su juče saopštili da je suspendovan pravni poredak, te da je grupa ljudi prijetila odbornicima i prekinula sjednicu Skupštine opštine (SO).

Iz SNP Andrijevica su pozivali Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da "ispita saradnju i dogovore između predstavnika DPS-a i nekih odbjeglih odbornika iz vladajuće većine, jer postoji osnovana sumnja da je u pitanju politička korupcija".

U saopštenju se navodi da su se "pojavili snimci koji to posvjedočavaju".

"Ujedno poručujemo da narod Andrijevice mora da nastavi da živi u slozi i međusobnom razumijevanju, bez obzira na političke i druge razlike, i da niko nema pravo da taj narod svađa, zbog svojih ličnih interesa. Očigledno je da ga svađaju oni koji su minulih decenija, preko leđa osiromašenog naroda, za sebe ugrabuli ogromnu korist. Shvatite da Andrijevica i Crna Gora pripadaju svima, a ne samo privilegovanim pojedincima. Zato u pamet se dobro odbornici, budite uz narod koji vas je birao, a ne uz one koji misle samo kako da sačuvaju i uvećaju svoj, na nezakonit način, stečen kapital", zaključuje se u saopštenju SNP Andrijevica.

Iz Uprave policije je danas saopšteno da su službenici Stanice policije Andrijevica za prekid sjednice SO Andrijevica, na kojoj je trebalo da se raspravlja o inicijativi za smjenu predsjednika Opštine Željka Ćulafića, saznali putem medija, te da je tužilac naložio dalje preduzimanje mjera i radnji.

SNP je u prekjučerašnjuem saopštenju poručio da će "petnaest odbornika DPS-a i kupljeni doskorašnji odbornik DF-a srušiti aktuelnu vlast u Andrijevici".

Bonus video: