Medoks i Abazović: Crna Gora i UK dijele iste vrijednosti i ciljeve

“Posebno važnom je ocijenio pruženu podršku Crnoj Gori na polju vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala, naročito sprečavanja krijumčarenja cigareta”, kaže se u saopšenju

3512 pregleda 3 komentar(a)
Abazović i Medoks, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Medoks, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo dijele iste vrijednosti i ciljeve, a naročito snažna saradnja ostvarena je u oblasti vladavine prava, ocijenjeno je u razgovoru premijera Dritana Abazovića sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je primio Medoks u oproštajnu posjetu i zahvalio joj na posvećenom radu na realizaciji brojnih aktivnosti koje su bile u službi unapređenja saradnje dvije zemlje.

“Posebno važnom je ocijenio pruženu podršku Crnoj Gori na polju vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala, naročito sprečavanja krijumčarenja cigareta”, kaže se u saopšenju.

Medoks
Medoksfoto: Vlada Crne Gore

Dodaje se da je Abazović pozdravio kontinuiranu i sadržajnu saradnju u oblasti sajber bezbjednosti, koja će, kako je kazao, biti dodatno osnažena primjenom Memoranduma o razumijevanju koji je potpisan u martu.

Medoks je zahvalila Abazoviću na podršci koju je Vlada Crne Gore pružila brojnim britanskim inicijativama.

"Istakla je da dvije zemlje dijele iste vrijednosti i ciljeve, i saglasila se da je naročito snažna saradnja ostvarena u oblasti vladavine prava, kao i na planu jačanja sajber kapaciteta Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Medoks i Abazović
Medoks i Abazovićfoto: Vlada Crne Gore

Sagovornici su, kako se navodi, razmijenili mišljenje o značaju regionalne saradnje, uz ocjenu da Crna Gora može pružiti važan doprinos na tom polju.

Bonus video: