PES o razgovorima sa ZBCG i Demokratama: Za sve prihvatljivi prinicipi koje je usvojio i predložio PES

"Razgovori su protekli u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi, sa zajedničkim zaključkom da je Crnoj Gori što hitnije potrebna nova stabilna vlada, koja će biti u potpunosti posvećena poboljšanju standarda građana, ubrzanju evropskih integracija i odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije"

29629 pregleda 210 reakcija 53 komentar(a)
Detalj tokom razgovora predstavnika PES i ZBCG, Foto: Luka Zeković
Detalj tokom razgovora predstavnika PES i ZBCG, Foto: Luka Zeković

Iz Pokreta Evrope sad (PES) saopštili su da su predstavnici te partije danas obavili razgovore s rukovodstvom liste Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i Demokratske Crne Gore, povodom formiranja buduće vlade, a na osnovu rezultata parlamentarnih izbora.

Rezgovor predstavnika Demokrata i PES-a
Rezgovor predstavnika Demokrata i PES-afoto: Luka Zeković

"Razgovori su protekli u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi, sa zajedničkim zaključkom da je Crnoj Gori što hitnije potrebna nova stabilna vlada, koja će biti u potpunosti posvećena poboljšanju standarda građana, ubrzanju evropskih integracija i odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Na sastancima je takođe konstatovano da su za sve strane prihvatljivi prinicipi koje je nedavno usvojio i predložio PES, te da oni treba da predstavljaju temelj buduće saradnje", ističe se u saopštenju PES.

Iz te partije su dodali da će detaljniji razgovori sa ZBCG i Demokratskom Crnom Gorom biti nastavljeni narednih dana, dok su za sjutra zakazani razgovori sa predstavnicima Socijalističke narodne partije (SNP), Albanskog foruma, Albanske alijanse i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

"PES ostaje otvoren za dogovor i sa drugim političkim subjektima, koji dijele prioritetne ciljeve i viziju Crne Gore, kao bogate, pomirene i evropske države svih njenih građana", zaključuje se u saopštenju PES.

Bonus video: