Dubljević: Vuksanović obmanjuje javnost, javašlukom i neprofesionalnim rukovođenjem ugrozio funkcionisanje preduzeća

On je naglasio da pravi razlog plasiranja dezinformacija koje je Vuksanović dostavio medijima nije otpuštanje nekoliko radnika, već inicijativa koju je Dubljević u zvaničnoj proceduri uputio bordu direktora, a koja se odnosi na smjenu izvršnog direktora Vuksanović

7815 pregleda 25 reakcija 13 komentar(a)
EPCG "Solar gradnja", Foto: Privatna arhiva
EPCG "Solar gradnja", Foto: Privatna arhiva

Ratko Dubljević, član Odbora direktora "EPCG - Solar gradnja", saopšto je danas da izvršni direktor kompanije "Solar gradnje", Ranko Vuksanović, obmanjuje javnost javašlukom i da je neprofesionalnim rukovođenjem ugrozio funkcionisanje preduzeća.

On je naglasio da pravi razlog plasiranja dezinformacija koje je Vuksanović dostavio medijima nije otpuštanje nekoliko radnika, već inicijativa koju je Dubljević u zvaničnoj proceduri uputio bordu direktora, a koja se odnosi na smjenu izvršnog direktora Vuksanovića.

"Radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti želim najprije da se zahvalim izvršnom direktoru – EPCG - Solar gradnja’, gospodinu Ranku Vuksanoviću na netačno iznesenim informacijama koje su dospjele u javnost”, rekao je Dubljević, navodi se u saopštenju koje je dostavio Građanski pokret URA, čiji je on član.

Naglasio je da je pravi razlog plasiranja dezinformacija koje je Vuksanović dostavio medijima nije otpuštanje nekoliko radnika, već inicijativa koju je Dubljević u zvaničnoj proceduri uputio bordu direktora, a koja se odnosi na smjenu izvršnog direktora Vuksanovića.

"Da bi javnost imala detaljan uvid u pravo stanje stvari, ovim putem ću pojasniti razloge za moj zahtjev koji je upućen bordu. Za izradu sanacionog plana bila je angažovana revizorska kuća, koja je tom prilikom predložila otpuštanje 30 odsto zaposlenih, zbog viška radne snage i to je odluka koju je usvojio bord direktora. Gospodin Vuksanović odbija da sprovodi sanacioni plan, već je svojom ličnom odlukom otpustio nekolicinu najiskusnijih i vrijednih radnika koji su se suprotstavili javašluku u firmi, a produžio ugovore velikom broju ljudi koji ne dolaze na posao. Bitno je takođe naglasiti da je u toku izrade sanacionog plana značajno povećao broj radnika i samim tim ugrozio radna mjesta radnicima koji su u preduzeću od osnivanja, kao i da je u aprilu instalirano oko 3.6 MW, a u maju i junu po oko 2.5 MW, što ne ide u prilog tezi da je povećanje broja radnika dovelo da većih instalacija sistema, pa se postavlja pitanje šta su novozaposleni uopšte i radili”, naveo je Dubljević.

Dubljević je još istakao da se URA zalaže da svi zaposleni koji zaista rade zadrže svoja radna mjesta, a da se ugovori ne produžavaju svima onima koji se prema profesionalnim obavezama odnose na takav način da mjesecima ne dolaze na posao.

"To je i moj stav. Ovim putem pozivam javno izvršnog direktora, g. Vuksanovića, da prisustvuje sjutrašnjoj sjednici, na kojoj će se razmatrati inicijativa za njegovu smjenu, i pokuša da objasni članovima borda direktora haotično stanje prouzrokovano njegovim nestručnim i neprofesionalnim rukovođenjem”, zaključio je on.

Bonus video: