Đeljošaj nakon sastanka sa Spajićem: Želimo da se naša opredjeljenja vide kroz program vlade

Đeljošaj je rekao da su Spajiću predstavili i ideje o staračkim naknadama i zatvaranju kladionica i kazina

23176 pregleda 18 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković

Nosilac liste Albanskog foruma Nik Đeljošaj, kazao je da su predstavnici te koalicije danas imali "konstruktivan sastanak" o formiranju vlade s liderom Pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem. Đeljošaj je poručio da je za Albanski forum važno da buduća izvršna vlast bude stabilna i da se u njoj vide programski principi te koalicije.

"Konstruktivan sastanak, nakon nekih koji su bili nezvanični... Imamo naše programske principe, koje cijelo vrijeme zagovaramo. To je osnovno što smo danas i predstavili PES-u. Ozbiljan smo subjekt, želimo da se naša opredjeljenja vide kroz program vlade. Osnov svega je da vlada bude stabilna i što dugovječnija", rekao je Đeljošaj novinarima nakon sastanka.

Na pitanje kako gleda na to što partije manjinskih naroda u zvaničnim razgovorima nastupaju odvojeno, dok su u neformalnim istupali zajedno, Đeljošaj je odgovorio da su svi oni odvojeno izašli na izbore i da su "zasebni subjekti".

Naveo je da je za Albanski forum "jako važna" spoljnopolitička orijentacija države i buduće vlade.

"Pitanje agresije Rusije na Ukraijinu, potvrđivanje da je Crna Gora članica NATO-a, da nema dilema da je Kosovo nezavisna država...", dodao je.

Đeljošaj je rekao da su Spajiću, osim principa, predstavili i ideje o staračkim naknadama i zatvaranju kladionica i kazina. Na pitanje šta je Spajićev odgovor na predlog o zatvaranju kladionica i kazina, predstavnik Albanskog foruma je odgovorio:

"O tome ćemo dodatno razgovarati, to su odluke koje treba dodatno da analiziramo. Mi smo jasni sa svim našim potencijalnim partnerima".

Bonus video: