Joković: Spajić želi da SNP bude u vladi, nije bilo razgovora o imenima i podjeli vlasti

"Mi ćemo u okviru naše koalicije razgovarati o tome u kojim bismo resorima imali najbolje ljude", kazao je lider SNP-a

23013 pregleda 94 reakcija 46 komentar(a)
Foto: Nikola Dragaš
Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, kazao je da su na današnjem sastanku s liderom Pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem postigli "visok stepen saglasnosti" o principima o formiranju izvršne vlasti.

"Važno je za nas šta će vlada isporučiti građanima, koja obećanja... Postigli smo na sastanku visok stepen saglasnosti o principima o formiranju vlade. Dobili smo uvjeravanje od g. Spajića da želi da SNP bude dio vlade. Mnogi naši stavovi bili su podudardni, da je prioritet ekonomija, ubrzanje ka EU... Nastavićemo razgovore sljedeće sedmice", kazao je Joković novinarima.

On je rekao da nije bilo razgovora o personalnim rješenjima i podjeli vlasti.

"Mi ćemo u okviru naše koalicije razgovarati o tome u kojim bismo resorima imali najbolje ljude. Ili će to biti ponuda mandatara ili ćemo mi reći gdje bismo željeli da damo doprinos u budućoj vladi. Željeli bismo da ta vlada bude šira, kako bi bila stabilnija i kako ne bi zavisila od nekog pojedinca i da bi trajala četiri godine", dodao je.

Na pitanje da li bi im bilo prihvatljivo da u vladi dobiju jedan resor, Joković je odgovorio:

"O spekulacijama ne želimo da razgovaramo. Imamo stav da ako bi ova vlada napravila ono što građani žele, nije bitno koliko bismo mjesta imali".

Sastanku sa Spajićem prisustvovali su i potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović i lider Demosa Miodrag Lekić.

Bonus video: