PES: Razmotrićemo sugestije i zahtjeve za doradu početnih predloženih deset principa

Iz PES su kazali da će se na zahtjev Bošnjačke stranke, koja zbog ranije preuzetih obaveza nije mogla da se odazove njihovom pozivu, pregovori sa ovom partijom obaviti početkom naredne nedjelje

22020 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
detalj tokom razgovora sa predstavnicima koalicije SNP-Demos, Foto: Luka Zeković
detalj tokom razgovora sa predstavnicima koalicije SNP-Demos, Foto: Luka Zeković

U toku današnjeg razgovora sa potencijalnim partnerima, postignut je visok stepen saglasnosti u vezi sa principima Pokreta Evropa sad (PES), saopšteno je iz PES.

U sjedištu PES u Podgorici danas su nastavljeni zvanični pregovori o formiranju novu vlade.

Lider PES-a i najizgledniji kandidat za mandatara za sastav vlade Milojko Spajić, razgovarao je sa predstavnicima Hrvatske građanske inicijative (HGI), Albanske alijanse, Albanskog foruma i koalicije Socijalističke narodne partije (SNP) i Demosa.

"Nakon prvog kruga obavljenih konsultacija razmotrićemo sve sugestije i zahtjeve za doradu početnih predloženih deset principa, u cilju pripreme Sporazuma za formiranje 44. Vlade Crne Gore", piše u saopštenju PES.

Iz PES su kazali da će se na zahtjev Bošnjačke stranke, koja zbog ranije preuzetih obaveza nije mogla da se odazove njihovom pozivu, pregovori sa ovom partijom obaviti početkom naredne nedjelje kako bi se i zvanično zatvorio prvi krug pregovora.

Bonus video: