Đukanović: Vlast poprima oznake diktature, totalitarizma i represije

"U protekle tri godine malo je aktera na javnoj sceni očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedine NVO, novinari, umjetnici, intelektualci..."

53798 pregleda 567 reakcija 240 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U društvu koje teži napretku, kritika vlasti i kritičari vlasti su dodatna snaga i činilac demokratskog razvoja, rekao je doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"U protekle tri godine malo je aktera na javnoj sceni očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedine NVO, novinari, umjetnici, intelektualci. Možemo se saglasiti sa njihovim ocjenama ili ne. Možemo i bilo bi poželjno o tome sa njima i voditi dijalog. Ali moramo, posebno ako smo nosioci državnih funkcija poštovati njihovu nezavisnost i osigurati njihovo pravo na slobodno djelovanje, bez zastrašivanja i prijetnji", napisao je Đukanović na Tviteru.

Ističe da će samo takvo crnogorsko društvo biti organski dio evropske porodice, i dodao da kritička misao odgovornu i sposobnu vlast čini boljom.

"Ova današnja takvu misao očigledno ne trpi i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije. Sve pod okriljem nečije borbe za pravdu, na silu, mimo zakona i demokratskih standarda", zaključio je Đukanović.

Bonus video: