Milović: Vlada će biti formirana, šira koalicija garantuje stabilnost

"Zagovornik sam šire koalicije, smatram da nam 41 poslanik ne može garantovati stabilnost, pogotovo ako imamo subjekte kojima još testiramo dozu iskrenosti"

33638 pregleda 79 reakcija 79 komentar(a)
Milović, Foto: Evropa sad
Milović, Foto: Evropa sad

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović kazao je da su svi pregovori o formiranju vlasti teški, ali da "ono što je bitno je da će vlada biti formirana, u to nema dileme".

"Zagovornik sam šire koalicije, smatram da nam 41 poslanik ne može garantovati stabilnost, pogotovo ukoliko se nalaze neki subjekti kojima još testiramo dozu iskrenosti. Treba razgovaratio o široj koaliciji, i zbog nekih zakona koji se tiču deblokade pravosuđa i slično, treba ići na što veći broj jer to će donekle garantovati stabilnost", rekaoj je Milović gostujući na A plus televiziju.

On je kazao i da je zagovornik da se sa koalicijom Za budućnost Crne Gore razgovara ako su spremni da poštuju strateška opredeljenja i da ne otvaraju regionalne probleme...

"Ne treba narod oko toga da zabavljamo i opterećujemo. Treba da formiramo stabilnu i proevropsku vladu i rješavamo životne probleme građana. Iskreno se nadam da će novu vladu činiti Pokret Evropa sad, Za budućnost Crne Gore i Demokrate uz učešće manjinskih stranaka. To treba da bude kostur i stub stabilne i jake vlade uz poštovanje principa koje smo prezentovali", rekao je Milović.

On je naveo i da, koliko je upoznat, lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ne putuje za Vašington.

"Vašington koliko znam ne pravi probleme oko ulaska koalicije Za budućnost Crne Gore u vladu ukoliko su spremni da poštuju opredeljenje Crne Gore i principe spoljne politike i ukoliko su spremni da se odrede jasno prema sukobu koji imamo u Ukrajini. Vjerujem da koaliciji Za budućnost Crne Gore je to prihvatljivo, to su poslije sastanka i rekli. Samo treba da vidimo da se dogovorimo oko raspodjele mandata kome što pripada i vjerujte dobićemo stabilnu vladu", rekao je Milović.

Bonus video: