Milatović primio novoimenovane ambasadore iz više zemalja

Ukazano je na važnost i potrebu zajedničkog rada na definisanju konkretnih programa saradnje

3440 pregleda 3 komentar(a)
Mahmoud Mostafa Afifija i Milatović, Foto: Predsjednik Crne Gore
Mahmoud Mostafa Afifija i Milatović, Foto: Predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poželio je dobrodošlicu i uspješnu misiju novoimenovanim ambasadorima, saopšteno je iz kabineta predsjednika

Kako se navodi, predsjednik je iskazao uvjerenje da će tokom svog mandata dati puni doprinos unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

Milatović je primio akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora: Nj.E. Dawn McKen, ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Nj.E. Andžeja Papježa, ambasadora Republike Poljske, Nj.E. Mahmoud Mostafa Afifija, ambasadora Egipta na nerezidentnoj osnovi i Nj.E. Fayez Mejbel Almutairija, ambasadora Kuvajta na nerezidentnoj osnovi.

Dawn McKen i Milatović
Dawn McKen i Milatovićfoto: Predsjednik Crne Gore

"U razgovorima su konstatovani dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za intenziviranje saradnje na bilateralnom planu", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ukazano na važnost i potrebu zajedničkog rada na definisanju konkretnih programa saradnje.

"Oblasti evropskih integracija, bezbjednosti, ekonomije, turizma, trgovine i kulture prepoznate su kao polja sa najviše potencijala za konkretne ideje koje će unaprijediti međudržavne veze i zbližiti građane i privredu zemalja, a jačanje političkog dijaloga kao neophodan podsticaj u tom pravcu", stoji u saopštenju.

Ambasadori su, kako je rečeno, zahvalili predsjedniku na prijemu i dobrodošlici, uz "punu otvorenost da u narednom periodu, u saradnji sa državnim organima rade na daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa".

Bonus video: