Čarapić: Kampanja koja se vodi protiv poslanica potvrđuje otpor prema uvođenju novih standarda u politici

"Siguran sam da bi Pejak i Pavićević nastavili da "ginu" za PES, da im obećamo da ćemo im dati nešto novca i da ćemo namjestiti par konkursa za njih", rekao je Čarapić

17957 pregleda 53 reakcija 53 komentar(a)
Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad
Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad

Ono što je indikativno kod napada na predstavnicu Alternative Crne Gore na poslaničkoj listi Pokreta Evropa sad (PES) Jelenu Nedović je to što se ona targetira samo zato što nije iz PES-a, budući da je PES u prethodna tri izborna ciklusa razbio taj politički establišment, saopštio je člana Predsjedništva te partije i poslanik u Skupštini Vasilije Čarapić.

On je dodao da se se na takav napad ovi "braniči narodne volje" ne smiju udostojiti.

"PES je prepoznat po tome što pri isticanju kandidata za državničke funkcije vodimo računa da su to osobe koje imaju ideje, personalni integritet i viziju. Kada smo ušli u političku arenu, u nju smo uveli pojedince sa integritetom, koji su spremni da se do kraja bore za ideale u koje vjeruju", kazao je Čarapić.

Ocijenio je da se "kampanjom koja se ovih dana vodi protiv poslanica sa liste PES-a" potvrđuje da postoji jak otpor političkog establišmenta prema uvođenju novih standarda u politici, te dodao da je kampanja usmjerena protiv žena.

"Jer ti koji vode kampanje možda misle da će žene lakše da popuste pod pritiskom", naveo je.

Napadi se, prema njegovim riječima, vrše od strane "sluđenika iz njene valjda bivše organizacije" koji to, kako smatra Čarapić, rade komforno iz druge države.

"Ne kapirajući da ta Jelena Nedović živi, diše i radi u Crnoj Gori i da ona, poput njih, nije internet trol. Dakle, svjesno stvaraju atmosferu u kojoj je njena bezbjednost ugrožena, čime dodatno pokušavaju da izvrše pritisak", istakao je on.

Naveo je i da se ne poznaje sa članovima Alternative Crne Gore, Zarijom Pavićević i Veskom Pejakom.

"Čujem za njih da nisu loši, ali mogu da kažem da oni vrednosno ne predstavljaju onu organizaciju Alternativa Crna Gora sa kojom je PES napravio partnerstvo, jer nju predstavlja Jelena Nedović", rekao je Čarapić.

Nedović su, kako kaže, sa ponosom pozvali da bude na njihovoj listi kako bi sprovela svoje programske ciljeve.

"Siguran sam da bi ova dva trgovca nastavila da "ginu" za PES, da im obećamo da ćemo im dati nešto novca i da ćemo namjestiti par konkursa za njih (kako bi oni onda mogli da se bore protiv namještanja konkursa), pa čudi onda otkud ovolika borba za principe. Da sam i ja internet trol rekao bih da su spremno iskoristili ovu šansu da unize integritet ženi koja je po svakom šavu bolja od njih što ih jako pogađa, ali pošto nisam, pozivam ih da momentalno zaustave svoju kampanju i iskuliraju u najbliži Starbucks, a Jelenu puste da sama izabere način na koji će da Crnu Goru uvede u Evropu.", zaključio je Čarapić.

Bonus video: