Milović: Mislim da su i neki političari iz naših redova učestvovali u kreiranju afere Do Kvon

"Znali smo itekako šta se sprema. Curile su informacije. Neko je mislio da je neko bliži sa nekim našim nego što smo mi pa je taj neko prenosio i zato smo upozoravali nemojte to da radite"

42148 pregleda 526 reakcija 124 komentar(a)
Milović, Foto: Boris Pejović
Milović, Foto: Boris Pejović

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović tvrdi da su određeni novinari učestvovali u kreiranju afere "Do Kvon" i da su i određeni političari bili dio tog sistema možda čak i iz, kako je rekao redova Pokreta Evropa sad.

"Da li su sarađivali sa Dritanom Abazovićem i (Filip) Adžićem i da li je to jedan cijeli tim bio jeste", rekao je milović gostujući na televiziji A plus.

Naveo je i da se zna "ko će biti od novinara koji će to prezentovati".

"Ja uvijek znam ko će to da bude, pogotovo ako se tiče URE. Tako da su mi poznate te stvari".

Milović je naveo i da su "novinarima određene poruke prenošene dobranamjerno".

"I da je jedna od poruka poruka koja je prenešena i samom Abazoviću na sastanku koji se desio dvadesetak dana prije izbora bio 'nemoj to da radiš, to je kreiranje afere koja je lažna. Bićeš dio vlade samo se ponašaj normalno'", ispričao je Milović.

Naveo je i da Abazović "nije mogao da se ponaša tako jer je njegova želja bila da smanji itekako procente Pokretu Evropi sad i podigne URI".

"I samo je napravio štetu, i sebe isključio iz tog procesa montirajući aferu... Mi smo dobili u martu, aprilu mjesecu ignformacije oko Do Kvonu i kako je prešao granicu i ko ga je prebacio, koja služba i tablice na koje je prebačen i razlog zašto je prebačen u Crnu Goru. I priča da se Spajić gledao sa njim u Crnoj Gori - pa nije lud jer NATO slaužbe znaju sve i nismo kratkovidi da sebe diskreditujemo u tom pogledu. Znali smo za aferu i mnogo prije nego što je novinarima prezentovana. Znali smo itekako šta se sprema. Curile su informacije. Neko je mislio da je neko bliži sa nekim našim nego što smo mi pa je taj neko prenosio i zato smo upozoravali nemojte to da radite", naveo je između ostalog Milović

Bonus video: