PES: DPS se udružio sa ZBCG i URA u namjeri da spriječi Spajića da sastavi 44. Vladu

"Mjesto DPS-a u opoziciji je neminovnost, a mnogim funkcionerima te partije i optuženička klupa zbog svih nezakonitosti koje su sprovodili", kazali su iz Pokreta Evropa sad

25632 pregleda 286 reakcija 121 komentar(a)
Pokret Evropa sad, Foto: Pokret Evropa sad
Pokret Evropa sad, Foto: Pokret Evropa sad

Demokratska partija socijalista (DPS) se udružila sa predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i GP URA u pokušajima da spriječi lidera Pokreta Evropa sad (PES) da kao pobjednik izbora uopšte i dobije mandat za sastavljanje nove Vlade.

To je saopšteno iz Pokreta Evropa sad (PES).

"To je onaj isti DPS koji je nezakonito u DIK-u osporio kandidaturu Spajića za predsjedničke izbore. Takođe, to je partija koja je protiv našeg Pokreta širila neistine, a prema građanima Crne Gore sprovodila razne vrste diskriminacija i političkog progona ", dodaje se u saopštenju PES-a.

"Upravo je PES partija koja nije imala nikakve aranžmane sa DPS-om, za razliku od mnogih drugih", kazali su.

PES upravo zastupa one građane, kako su kazali, koji su na demokratski način takvu politiku poslali u prošlost.

"DPS je organizacija koja se i dalje nije ogradila od korumpiranih i nezakonitih djelovanja svojih funkcionera. Zato korumpirani DPS nije partner Pokretu Evropa sad", navodi se u saopštenju.

Naša organizacija i korumpirani DPS su, dodaju, dva suprotna pola političke scene.

"Partija koja je vodila Crnu Goru trideset godina je "uspjela" da potjera iz naše zemlje preko sto hiljada stanovnika, da opustoši privredu i namjerno razvlači pregovore sa Evropskom unijom, po čemu smo rekorderi", saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

DPS nikad nije imao cilj da Crna Gora bude uspješna, kazali su iz PES-a i dodali da je cilj te partije da se samo pojedinci iz njihovih redova obogate na račun države, dok su permanentno dijelili narod i pričali o patriotizmu.

"Mjesto DPS-a u opoziciji je neminovnost, a mnogim funkcionerima te partije i optuženička klupa zbog svih nezakonitosti koje su sprovodili", kazali su iz Pokreta Evropa sad.

Bonus video: