DPS Zeta: Lokalna uprava uspjela postaviti tuđu zastavu ispred Opštine, ali ne i krenuti bilo šta da radi

U zetskom DPS-u ocijenili da je tamošnja lokalna uprava "uspjela da svaki segment svog funkcionisanja pretvori u svojevrsnu bruku"

10319 pregleda 70 reakcija 72 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Zetski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) ocijenio je da je lokalna samouprava u toj opštini odlučna da "svrsta sebe u najgoru gradsku upravu u istoriji naše države".

Kazali su da je lokalna uprava, između ostalog, za godinu uspjela da "postavi tuđu zastavu" na jarbol ispred opštinske zgrade, ali ne i da "krenu bilo šta da rade".

"Da su nebulozna pravdanja predsjednika opštine Zeta, Mihaila Asanovića, o nesporazumu oko zabrane kićenja zetskog dijela bulevara povodom državnog praznika bila obična farsa potvrđuje i nedavni čin isticanja trobojke ispred zgrade opštine. Ovaj sraman čin predstavlja još jednu sramotu ove gradske uprave, u okviru koje, kao uprava svih građana, šalju poruku nepoštovanja simbola svoje države. Odlučna je gradska uprava, na čelu sa Asanovićem, da svrsta sebe u najgoru gradsku upravu u istoriji naše države, na način što je uspjela da svaki segment svog funkcionisanja pretvori u svojevrsnu bruku", navodi se u saopštenju.

Godinu dana je prošlo i ne može se reći, dodaju iz zetskog odbora DPS-a, da gradska uprava nije uradila ništa.

"Uspjela je da: sruši sopstvenu koaliciju, smijeni predsjednika Skupštine, postavi tuđu zastavu na jarbol ispred zgrade opštine, da svakodnevno bruka sebe u javnosti. Sa druge strane, ono što nijesu uspjeli: da formiraju sopstvene organe, riješe probleme sa Glavnim gradom, očiste Zetu od smeća, srede puteve, krenu bilo šta da rade. U krajnjem, nakon svega, nijesu uspjeli ni da ponište priznanje Kosova u lokalnom parlamentu. Bez obzira na politička i druga uvjerenja, sigurni smo da ovakav rad nove vlasti najbolje osjećaju i percipiraju mudri građani Zete i da će pravi sud o svemu tome najbolje dati oni sami", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: