SNP: Nismo podršku i učešće u Vladi uslovljavali podrškom najmanje 49 poslanika

Iz SNP-a rekli da će odluku o učešću u Vladi donijeti na osnovu mogućnosti da sprovedu programska načela te stranke i teme od najveće važnosti za svoje glasače

30372 pregleda 143 reakcija 121 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je da svoju podršku i učešće u Vladi nisu uslovljavali podrškom najmanje 49 poslanika.

Rekli su da bi voljeli što stabilniju većinu u Skupštini za formiranje Vlade, jer takva Vlada, kako su kazali, može lakše i efikasnije obavljati svoj posao, ali da SNP svoju podršku nikad nije vezivao za konkretan broj od 49 poslanika.

"Mi ćemo odluku o našem učešću u Vladi donijeti na osnovu mogućnosti da sprovedemo naša programska načela i teme od najveće važnosti za naše glasače, kao što su popis stanovništva, nastavak gradnje autoputa ka Boljarama i Beogradu, kao i ravnomjeran ekonomski razvoj sjevera Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Rekli su da su razgovori o formiranju Vlade u toku, te da je kontakt između donosilaca odluka svakodnevan.

"S obzirom da je to tema od najvećeg društvenog interesovanja i značaja, obavijestićemo javnost o ishodu tih razgovora čim budemo imali konačan dogovor", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: