Milatović: Ne treba da prestanemo da budemo entuzijasti po pitanju EU

Milatović je potvrdio da je imao primjedbu na prvi draft deklaracije u kojoj je spomenuta 2030. godina na način koji, kako je rekao, nije bio dovoljno precizan i jasan

4983 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas u Skoplju, gdje se održava samit Brdo - Brioni, da je entuzijasta po pitanju članstva Crne Gore u EU, dodajući da bi učlanjenje Crne Gore pokazalo da je proširenje živo i da se zaista dešava, te da ne postoji samo na konferencijama.

"Entuzijasti jesmo i mislim da ne treba da prestanemo da budemo, kada je u pitanju EU", rekao je Milatović na pitanje Tanjuga.

Milatović je potvrdio da je imao primjedbu na prvi draft deklaracije u kojoj je spomenuta 2030. godina na način koji, kako je rekao, nije bio dovoljno precizan i jasan.

"Ono na čemu sam ja insistirao u ime Crne Gore koja je dugi niz godina u procesu pregovaranja i najviše odmakla u procesu pridruživanja EU da je to, ipak, dosta daleko i onda je napravljen zajednički dogovor da se stavi da 2030. godina bude najkasniji datum, a da svaka zemlja može nekom svojom dinamikom u smislu pripremljenosti i unutrašnjih reformi da postane članica EU i mnogo ranije od te godine", rekao je Milatović.

Bonus video: