Čarapić: UP pojačala argument da Adžić i Terzić treba da podnesu ostavke

"Citiranjem odredbi zakona koji je prestao da važi još 2021. godine, držim da je UP pokušala da obmane i mene kao poslanika ali i širu javnost, što je samo po sebi osnov po kom se može tražiti odgovornost starješine ovog organa", istakao je Čarapić

8745 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Čarapić, Foto: Boris Pejović
Čarapić, Foto: Boris Pejović

Funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić saopštio je danas da je Uprava policije (UP) svojim reagovanjem pojačala argument da ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić treba da podnesu ostavke.

"U svom reagovanju na moj javni poziv da se podnese odgovornost za kompromitaciju države kod slučaja tunela između stana i depoa Višeg suda, Uprava policije je potvrdila moje navode, i samo pojačala argument da ministar i direktor treba da podnesu ostavke. Citiranjem odredbi zakona koji je prestao da važi još 2021. godine, držim da je UP pokušala da obmane i mene kao poslanika ali i širu javnost, što je samo po sebi osnov po kom se može tražiti odgovornost starješine ovog organa", istakao je Čarapić na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

On je dodao da ono što je činjenica u ovom slučaju, a što je kako je kazao i UP potvrdila u svom saopštenju je da su upravo oni obezbjeđivali unutrašnjost pravosudnih organa u Njegoševoj ulici.

"Okolnost da li su to trebali da rade oni ili neko drugi nije bitna. Ako su oni ti koji obezbjeđuju prostor, onda su oni i ti koji su odgovorni za obezbjeđenje tog prostora. Ukoliko je sud trebao da organizuje sopstveno obezbjeđenje, a po zakonu jeste, onda je odgovornost predsjednika suda što to nije organizovano, a njegovu odgovornost svakako nisam izuzeo u mojoj reakciji", poručio je Čarapić.

On je juče kazao da bi, nakon otkrivanja tunela ispod zgrade Višeg suda u Podgorici, bilo jedino primjereno da Adžić i Terzić podnesu ostavke te da se ne može ignorisati činjenica da je depo Višeg suda u Podgorici obezbjeđivala Uprava policije.

Iz Uprave policije su reagujući na ovo Čarapićevo saopštenje juče kazali da njihovi službenici ne obezbjeđuju depo Višeg suda, te da nemaju pristup prostorijama i ključevima.

Bonus video: