Nikolić: Pejović se isključivo informiše preko "Borbe", pazite šta pričate jer prepoznajemo potencijal u vama

"A što se tiče Demokratske partije socijalista, nemate razloga da se brinete gospodine Pejoviću. Politika koja se gradila na retorici koju Vi koristite obavezno je na crnogorskoj političkoj sceni završavala na nivou cenzusa, od nekadašnjeg SNP-a do današnjeg primjera URE"

7213 pregleda 16 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS), Miloš Nikolić odgovorio je članu Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Borisu Pejoviću, rekavši da njegov odgovor nema apsolutno nikakve veze sa onim što je rečeno od strane Demokratske partije socijalista i njenih predstavnika.

Nikolić je saopštio da se Pejović očigledno informiše isključivo preko portala "Borba", jer je jedino moguće da je čitajući naslov na istoimenom portalu mogao da napiše takav odgovor.

"Činjenica da generalni sekretar jedne političke partije koja pledira da bude ozbiljna dozvoljava sebi da se upeca na "fake news" naslov Borbe, ipak objašnjava zbog čega se Evropa sad nalazi u spontanom padu rejtinga i zbog čega se već tri mjeseca crnogorska javnost zabavlja međusobnim optužbama, podmetanjima i uvredama članova i funkcionera ovog političkog saveza. Ne možemo reći da nas to od Pejovića čudi budući da je on provjereni kadar Andrije Mandića i Nove srpske demokratije. Ipak, u NSD-u su očito dobro procijenili njegove političke kapacitete, te mu je za razliku od pozicije u Evropi sad, domet bio angažman zaposlenog u Klubu poslanika Demokratskog fronta", navodi se u saopštenju.

Nikolić je poručio da bi za Pejovića i PES bilo bolje da manje čitaju Borbu, "makar kako se ne bi glupirali na način na koji su to uradili sinoć."

"A što se tiče Demokratske partije socijalista, nemate razloga da se brinete gospodine Pejoviću. Politika koja se gradila na retorici koju Vi koristite obavezno je na crnogorskoj političkoj sceni završavala na nivou cenzusa, od nekadašnjeg SNP-a do današnjeg primjera URE", dodao je Nikolić.

"Zbog toga, pazite šta pričate, jer ipak prepoznajemo neki potencijal u vama. Ukoliko budete dovoljno dobri možda se jednog dana i kvalifikujete da budete naš partner, ali to prvo morate zaslužiti ozbiljnošću i političkom zrelošću. Za sada – nijeste na dobrom putu", zaključuje se u saopštenju.

Pejović je sinoć rekao da se DPS "uzaludno nudi kada je u pitanju 44. vlada", reagujući na gostovanje člana Predsjedništva DPS-a Nikole Rakočevića na TVCG.

Bonus video: