Milatović: Crna Gora može i treba da postane najveći strateški partner SAD na Balkanu

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore je saopšteno da je Milatović zatražio podršku američke administracije za najskorije učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju

22850 pregleda 36 reakcija 35 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 18.09.2023. 20:21h

Crna Gora može i treba da postane najveći strateški partner Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na Balkanu, tome u prilog ide i proces snažne demokratizacije u Crnoj Gori koji postoji nakon političkih promjena 2020. godine, a koje su doprinijele tome da je Crna Gora danas još kredibilniji NATO saveznik, sa istorijskom podrškom građana prema članstvu u Alijansi, saopštio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

On je to kazao na sastanku sa visokim zvaničnikom u američkom Stejt dipartmentu Derekom Šoleom i specijalnom savjetnicom predsjednika SAD Džozefa Bajdena za Evropske poslove Amandom Slout.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore je saopšteno da je Milatović zatražio podršku američke administracije za najskorije učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju.

"To je proces koji bi pozitivno uticao na reformske procese u cijelom regionu Zapadnog Balkana i šire", rekao je Milatović.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore su kazali da su se sagovornici saglasili da je Memorandum o ekonomskoj saradnji između dvije države potpisan u vrijeme kada je Milatović bio ministar ekonomskog razvoja odlična osnova za pozicioniranje Crne Gore kao destinacije za veće američke investicije.

Bonus video: