Bečić sa Meken: Rješenje za formiranje nove vlade leži u pronalasku zajedničkog jezika između Spajića i Milatovića

Bečić je rekao da su mandati i funkcije prolazne i podvukao da je ključni stub Demokrata nezavisnost od neformalnih centara moći

12530 pregleda 86 reakcija 19 komentar(a)
Bečić i Meken, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić i Meken, Foto: Demokratska Crna Gora

Rješenje za formiranje nove vlade leži u pronalasku zajedničkog jezika između mandatara Milojka Spajića i predsjednika države Jakova Milatovića, odnosno predsjednika i zamjenika predsjednika Pokreta Evropa sad (PES), kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić na sastanku sa ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori Donom Meken.

"Bečić je ocijenio da ga raduje što je i PES jasno saopštio da izbor nove vlasti ne može zavisti od glasa poslanika sa liste koju je vodio DPS, dok sa druge strane zabrinjava i usporava sam proces činjenica da imamo očito različite vizije unutar PES u odnosu na način formiranja vlasti, te da smatra da rješenje za formiranje vlade leži u pronalasku zajedničkog jezika između mandatara i predsjednika države, odnosno predsjednika i zamjenika predsjednika PES-a. Stoga, od svih činilaca koji zagovaraju snažnu, građansku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru, kao i od onih koji teže funkcionalnosti institucija i socijalno-ekonomskom osnaženju građana, on očekuje da budu stubovi konstruktivnih rješenja, a ne generatori problema", ističe u saopštenju Demokrata.

Bečić je, kako se dodaje u saopštenju, izrazio zadovoljstvo dosadašnjom dugogodišnjom saradnjom sa Britanskom ambasadom.

Iz Demokrata su kazali da je Bečić još jednom potvrdio snažnu privrženost vladavini prava, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije kao i nedvosmislen spoljno-politički kurs partije, koji se temelji na jačanju evropskog i evroatlanskog puta zemlje.

Bečić je rekao da su mandati i funkcije prolazne i podvukao da je ključni stub Demokrata nezavisnost od neformalnih centara moći.

U saopštenju Demokrata se navodi da je Meken istakla važnost jačanja institucionalnih kapaciteta Crne Gore i vladavine prava.

"Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje posvećeno crnogorskoj evropskoj budućnosti. Izražavam nadu da će Vlada uskoro biti formirana, čime bi se ubrzao proces neophodnih reformi i poboljšao kvalitet života građana Crne Gore", poručila je Meken.

Bonus video: