Milatović sa Dokertijem: U fokusu ispunjavanje uslova za ubrzanje integracionog puta ka članstvu u EU

"Ministar Dokerti je izrazio zadovoljstvo svojom prvom zvaničnom posjetom Crnoj Gori. Istakao je da je Ujedinjeno Kraljevstvo veoma zainteresovano za region Zapadnog Balkana, te da snažno podržava demokratske reforme i razvojnu perspektivu kako Crne Gore, tako i cjelokupnog regiona"

4298 pregleda 5 komentar(a)
Dokerti i Milatović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Dokerti i Milatović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je britanskog ministra za Evropu Lea Dokertija, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Predsjednik je pozdravio odlične i savezničke odnose između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, koji se produbljuju kroz redovan politički dijalog, uključujući i aktuelnu posjetu ministra Dokertija Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Milatović je, kako se navodi u saopštenju, upoznao sagovornika sa tri ključna prioriteta vanjske politike Crne Gore kojima je snažno posvećen: jačanjem kredibiliteta članstva u NATO, ubrzanjem evropskih integracija i jačanjem dobrosusjedskih odnosa.

On je kazao da imajući u vidu da je Crna Gora NATO članica od 2017. godine, u fokusu je ispunjavanje uslova za ubrzanje integracionog puta ka članstvu u EU.

Milatović je istakao uvjerenje da će Crna Gora, kroz sprovođenje neophodnih reformi, posebno u oblasti vladavine prava, ostvariti ovaj cilj.

"Ocijenio da bi na taj način Crna Gora predstavljala primjer uspješne priče u regionu Zapadnog Balkana, ali i da bi pozitivne i motivišuće implikacije bile šire od regionalnog konteksta", dodaje se.

"Ministar Dokerti je izrazio zadovoljstvo svojom prvom zvaničnom posjetom Crnoj Gori. Istakao je da je Ujedinjeno Kraljevstvo veoma zainteresovano za region Zapadnog Balkana, te da snažno podržava demokratske reforme i razvojnu perspektivu kako Crne Gore, tako i cjelokupnog regiona", navodi se u saopštenju.

On je pozdravio posvećenost Milatovića definisanim vanjskopolitičkim prioritetima, uz nadu da će Crna Gora uspješno nastaviti svoj put ka njihovoj implementaciji.

"Tokom sastanka je zajednički naglašeno da Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo kontinuirano produbljuju saradnju, posebno u oblasti odbrane kao NATO partneri, a razgovarano je i o mogućnostima za dalje jačanje bilateralne saradnje dvije zemlje, posebno u sferi ekonomije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: