PES: Abazović će biti upamćen po tome što je iznevjerio sve koga je stigao na domaćoj i međunarodnoj sceni

"Napadi odlazećeg premijera na mandatara i budućeg predsjednika Vlade jesu posljedica Abazovićeve spoznaje da se bliži kraj njegovoj anarhiji i nekontrolisanoj vlasti"

25605 pregleda 76 reakcija 77 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da Dritan Abazović na poziciji premijera "uskoro biti prošlost".

Abazović je ranije danas optužio lidera PES-a i mandatara Milojka Spajića da želi da podigne milijardu eura, da bi povećao plate i penzije. On je takođe pozvao Spajića da objasni kako će isplatiti povećane plate i penzije.

"Napadi odlazećeg premijera na mandatara i budućeg predsjednika Vlade jesu posljedica Abazovićeve spoznaje da se bliži kraj njegovoj anarhiji i nekontrolisanoj vlasti. Nakon što je srušio tridesetoavgustovsku većinu i postao premijer zahvaljujući DPS-u, Abazović je državu gurnuo u institucionalnu provaliju i rekordne budžetske rashode, koji se mjere stotinama miliona eura. Nazadovanje u evropskim integracijama, rasulo u sektoru bezbjednosti, te zloupotreba državnih resursa u svrhu kreiranja lažnih afera su nasljeđe Abazovića koje će uskoro biti prošlost", piše u reagovanju PES-a.

Navode i da "brojne strane investicije, brzo članstvo u EU, Zakon o porijeklu imovine i ostala obećanja Abazovića pred formiranje manjinske Vlade, najbolje svjedoče koliko ozbiljnosti posjeduje i koliko riječ vrijedi premijeru u tehničkom mandatu".

"Umjesto da je ostao upamćen kao političar koji afirmiše demokratske principe i gradi mostove, Abazović će biti upamćen po tome što je iznevjerio sve koga je stigao na domaćoj i međunarodnoj sceni. Međutim, tehnički mandat i Vlada sa izglasanim nepovjerenjem ne mogu trajati u nedogled, iako je Abazović upravo to umislio", zaključuje se u ragovanju.

Bonus video: