Sastanak Mandića i Kemp: Državni teror se sprovodi nad DF-om

Mandić se ovom prilikom zahvalio ambasadorki Alison Kemp na informaciji da će Velika Britanija pažljivo pratiti ovo suđenje, i da će se i na osnovu ovoga procesa ocjenjivati dometi u oblasti vladavine prava u Crnoj Gori
8 komentar(a)
Andrija Mandić ALison Kemp, Foto: Nova srpska demokratija
Andrija Mandić ALison Kemp, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 24.08.2017. 15:13h

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF Andrija Mandić razgovarao je danas u stranačkim prostorijama sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Alison Kemp, koju je tom prilikom upoznao sa aktivnostima DF i NSD, i aktuelnim političkim i društvenim trenutkom u zemlji.

Mandić je ambasadorki Kemp saopštio sa kakvim se iskušenjima suočava Demokratski front u "atmosferi državnog terora koji se sprovodi nad najjačim opozicionim subjektom", istakavši da režim "montiranim sudskim procesima, pritiskom i hapšenjima pokušava da oslabi djelovanje DF-a".

,,U zatvoru je nevin, kao politički zatvorenik, već sedam mjeseci jedan od mojih najbližih saradnika, mjesecima se tamo nevini nalaze ljudi iz PZP-a, a narednih dana počinju suđenja poslanicima DF, Nebojši Medojeviću, Milanu Knežević, Branku Raduloviću, Marini Jočić, Milutinu Đukanoviću i meni. U ovom montiranom procesu, sa jedne strane su istina i pravda koje zastupa DF, a sa druge imamo koordinirano djelovanje režima, tužilaštva i suda'' kazao je Mandić.

Mandić se ovom prilikom zahvalio ambasadorki Alison Kemp na informaciji da će Velika Britanija pažljivo pratiti ovo suđenje, i da će se i na osnovu ovoga procesa ocjenjivati dometi u oblasti vladavine prava u Crnoj Gori.

Lider NSD je svoju gošću upoznao sa teškim položajem u kome se nalazi srpski narod u CG.

,,Ugroženi su srpski jezik, Crkva, ugrožen je direktno srpski narod nad kojim se sprovodi nasilna asimilacija. Čak i najobrazovaniji ljudi, koji pripadaju srpskom narodu, nemaju mogućnost da se zaposle i napreduju u raznim segmentima, od državne uprave do zdravstva. Takvim ponašanjem vlast šalje poruku da su Srbi nepoželjni, i da će uraditi sve da ugrozi i biološku supstancu našeg naroda, što je školski primjer aparthejda i segregacije'', naglasio je Mandić.

Bonus video: