SD: Spajić izgleda mazao oči javnosti sa manjinskim partijama, pokušavajući da, djeluje "evropskije"

"Sve priče da sa konstituentima ZBCG i GP URA nema razgovora pale su u vodu. To najbolje govori ne samo o političkom karakteru aktuelnog mandatara"

6457 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Ukoliko su tačne informacije koje smo sinoć dobili iz medija o formiranju nove većine, onda je sasvim jasno da smo, sve ovo vrijeme, na sceni imali fingiran proces sa jednim konačnim ciljem - formiranje antievropske, anti-NATO i u konačnom anti-crnogorske vlasti, saopšteno je danas iz Socijaldemokrata (SD).

Iz te partije su dodali da je sve ovo vrijeme mandatar za sastav nove vlade i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić izgleda mazao oči javnosti sa manjinskim partijama, pokušavajući da, u očima međunarodne zajednice, djeluje "evropskije".

"Sve priče da sa konstituentima ZBCG i GP URA nema razgovora pale su u vodu. To najbolje govori ne samo o političkom karakteru aktuelnog mandatara. Nevjerovatne su, u ovoj situaciji, mnoge stvari, a mi ćemo navesti samo neke. U Crnoj Gori će, kako mediji javljaju, na čelo Parlamenta doći čovjek koji je prvostepeno osuđen za terorizam u pokušaju i rušenje Ustavnog poretka. Po automatizmu, taj isti čovjek, koji djeluje pod jasnom kontrolom Beograda i Moskve, biće član Savjeta za bezbjednost i odbranu i imati pristup svim povjerljivim informacijama kojima raspolaže jedna NATO članica. Za rubriku vjerovali ili ne", piše u saopštenju SD.

Oni su naveli da sastav Vlade, dok ne vide potencijalne kandidate, neće komentarisati.

"Ali jedno je sigurno - ovako sklepana Vlada, ako ne bude gora od Abazovićeve, teško da će biti bolja. U svakom slučaju, građanke i građani Crne Gore će, kako se čini, uskoro dobiti figuru Milojka Spajića, a stvarnog premijera Aleksandra Vučića", zaključuje se u saopštenju SD.

Bonus video: