DPS Nikšić: Na spisku instruktora za popis našli su se funkcioneri i rodbina DF-a, Demokrata i URE

"U Pozivu, inače objavljenom na sajtu Opštine Nikšić, decidno je navedeno da prednost pri izboru popisivača i instruktora imaju nezaposlena lica, studenti i lica sa iskustvom u sličnim procesima", rekli su iz nikšićkog DPS-a

18001 pregleda 65 reakcija 65 komentar(a)
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšića su kazali da su se na spisku instruktora za predstojeći popis našli visoki odbornici, funkcioneri Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, kao i njihova rodbina.

Kako navode, zapošljene su "njihove žene, snahe, ćerke, sinovi i ostala mnogobrojna rodbina, inače svi zaposleni po dubini i širini", što je, prema njihovim riječima, pokazao spisak instruktora za popis objavljen na sajtu Opštine Nikšić.

"U Pozivu, inače objavljenom na sajtu Opštine Nikšić, decidno je navedeno da prednost pri izboru popisivača i instruktora imaju nezaposlena lica, studenti i lica sa iskustvom u sličnim procesima", rekli su iz nikšićkog DPS-a, te dodali da će "umjesto nezaposlenih i studenata, kao i onih s iskustvom, instruktažu vršiti sekretarka Skupštine opštine, njena kuma, inače direktorica Parking servisa, odbornica URE, odbornik Nove srpske demokratije i uposlenik EPCG, sin odbornice i jednog od direktora u EPCG, supruga predsjednika odbora direktora EPCG, kao i snaha, inače zaposlena u Opštini Nikšić, supruga jednog od sekretara u lokalnoj upravi, više novozaposleni u EPCG, žene poslanika DF-a, pa kćerka poslanika DF-a, pa opet kćerka funkcionera DF-a, pa tako redom do kraja spiska".

Iz DPS-a su kazali kako su to "nažalost" imena onih koji treba da vode jedan od najznačajnijih procesa u gradu i državi.

"Čitajući listu pomislili bi da je riječ o spisku za familijarno okupljanje nekog od funkcionera lokalne vlasti. Ispod crte ostali su mladi ljudi s magistarskim diplomama, nezaposleni, oni koji su učestvovali u prethodnom popisu", dodali su.

Naglasili su kako je svaki javni konkurs obesmišljen, te ukazali na nepotizam i partijsko zapošljavanje.

"Ovoliku beskurpuloznost građani Nikšića nijesu imali prilike vidjeti, jer jedino što je vlastodršcima bitno, jeste instalirati svoje funkcionere koji će sprovoditi naloge gospode iz BIE koji su se infiltrirali i u samom Monstatu. Kompletan scenario za falsifikovanje rezultata popisa", rekli su iz DPS-a.

Prilika nije pružena nezaposlenim, studentima i onima sa iskustvom, smatraju iz DPS-a, a na vrata će, kako kažu, "kucati kume, tetke, snahe, supruge, kćerke, sinovi funkcionera DF-a, Demokrata i URA ,sekretarke i direktorke i ostali jurišnici i jurišnice “srpskog sveta".

"Hoćemo li otvarati? Ovima NE! Dobili su naše uslove, ima još vremena", poručili su iz nikšićkog DPS-a.

Bonus video: