PES Glavnog grada: Vuković za pet godina častio radnike preko dva miliona eura

"Nijesu postojale nikakve zakonske osnove da se dodijele naknade za troškove prevoza, što je i potvrđeno od strane revizora u izvještaju za 2022. godinu"

4689 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Odbor Pokreta Evropa sad (PES) Glavnog grada saopštio je da je bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković Vuković "za pet godina častio radnike preko dva miliona eura".

U saopštenju za javnost PES-a se navodi da je od 2019. do 2023. godine "nezakonitom odlukom za 1.110 zaposlenih isplaćivano po 40 eura mjesečno".

"Nova gradska uprava radi zakonito za razliku od bivšeg gradonačelnika Vukovića koji je u svom stilu nezakonito i bahato čašćavao zaposlene u Glavnom gradu novcem građana u iznosu od 400.000 eura godišnje od 2019. do 2023. godine. Bivši gradonačelnik Vuković je bez ovlašćenja oštetio budžet glavnog grada u momentu kada je donio nezakonitu odluku da se isplati iznos od 40 eura mjesečno za više od 1.100 zaposlenih koji rade u sistemu glavnog grada. Za ove odluke nijesu postojale nikakve zakonske osnove da se dodijele naknade za troškove prevoza, što je i potvrđeno od strane revizora u izvještaju za 2022. godinu", navodi se u saopštenju PES-a.

odluka Ivan Vuković
foto: Pokret Evropa sad

Dodaju da je to bila "čista politička zloupotreba od strane bivšeg gradonačelnika u svrhu podsticanja radnika da glasaju za DPS".

"Pitamo se, koliko bismo mogli imati novih parkova, igrališta ili parking mjesta u gradu, za novac koji je nezakonito isplaćen", zaključuje se u saopštenju PES-a.

Bonus video: