Spajić sa ambasadorima Njemačke, Italije i Francuske: Vlada ima nulti stepen tolerancije na monopole i korupciju

"Crna Gora mora biti ekonomija 21. vijeka koja je otvorena za kredibilne investitore sa ekspertizom i iskustvom"

3508 pregleda 2 komentar(a)
Marselo i Spajić, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Marselo i Spajić, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Vlada će nakon dobijanja Izvještaja o napretku sa pažnjom razmotri sve preporuke i definisati Akcioni plan kako bi se u najkraćem roku počelo sa konkretnim aktivnostima u pravcu primjene preporuka.

To je premijer Milojko Spajić poručio u razgovoru sa ambasadorkom Italije Andreinom Marselo, ambasadorkom Francuske An Mari Maske i ambasadorom Njemačke Peterom Feltenom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Spajić je održao pojedinačne konsultacije sa ambasadorima država članica Evropske unije i NATO partnerima.

Navodi se da je Spajić sa ambasadorima razgovarao o evropskoj perspektivi Crne Gore i mogućnostima za unaprjeđenje bilateralne saradnje na svim nivoima.

"Ambasadorka Italije Andreina Marselo čestitala je na izboru Vlade ističući da Italija podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, te da očekuje da se tradicionalno dobri bilateralni odnosi unaprjeđuju u pravcu snaženja ekonomske saradnje. U tom kontekstu najavljena posjeta privredne delegacije Italije Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Sa ambasadorkom Francuske An Mari Maske Spajić je, dodaje se, razgovarao o otvaranju Regionalnog centra za sajber bezbjednost koje je planirano na proljeće 2024. godine, te mogućnostima za saradnju u oblasti turizma, energetike i odbrane.

Maske i Spajić
Maske i Spajićfoto: Gov.me/Bojana Ćupić

"Ambasadorka Maske je poželjela uspjeh 44. Vladi i izrazila spremnost Francuske da na ekspertskom i drugim nivoima podrži aspiracije Crne Gore koje će biti na liniji dostizanja evropskih standarda u svim oblastima".

Iz Vlade je saopšteno da je na sastanku sa Feltenom bilo je riječi o interesovanju njemačkih kompanija za investiranje u Crnu Goru, posebno u oblasti trgovine i energetike.

"Vlada ima nulti stepen tolerancije na monopole i korupciju. Crna Gora mora biti ekonomija 21. vijeka koja je otvorena za kredibilne investitore sa ekspertizom i iskustvom", rekao je Spajić.

Felten i Spajić
Felten i Spajićfoto: Gov.me/ Bojana Ćupić

Premijer je ambasadorima poručio će na vanjskopolitičkom planu Crna Gora biti pouzdana saveznica NATO i proaktivna buduća članica Evropske unije

"Gradimo mostove saradnje za evropsku budućnost Crne Gore", zaključio je Spajić.

Bonus video: