Ivanović Krapoviću: Svi su krivi što nemate kapacitet da ispunite predizborna obećanja, populista ste

"Prvo, glasali smo da se oktobarski izbori ne ponavljaju, čime smo opoziciji omogućili vlast. Drugo, sedam puta smo Vam gospodine Krapoviću omogućili kvorum da ne ispaštaju građani Budve zbog disfunkcionalosti Vaše koalicije"
64 pregleda 61 komentar(a)
Anđela  Ivanović, Foto: Crnogorska
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 19.08.2017. 09:25h

Nepotrebno dižete galamu i svi su krivi što Vi nemate kapacitet da ispunite predizborna obećanja što Vas ujedno čini populistom, poručila je danas Anđela Ivanović, predsjednica odborničkog kluba Crnogorske u SO Budva predsjedniku Opštine Budva, Draganu Krapoviću.

Ona je reagovala povodom jučerašnjeg saopštenja Krapovića u kome se on zahvalio Ivanović na ocjeni da je licemjer, a da su njegove emocije lažne.

"Poštovani gospodine Krapoviću, prijatno smo iznenađeni što ste našli vremena da nam brzo odgovorite i da temeljno izanalizirate naš rad. Od svega navedenog jedino Vam je prema nama iz Crnogorske korektno što me nazivate „uvažena odbornice“ na čemu Vam hvala, ja sam to i zaslužila svojim radom u Skupštini opštine. Zar mislite, gospodine Krapoviću da smo mi iz opozicione Crnogorske toliko neozbiljni i željni vlasti da dozvolimo da se ne zaštiti Miločerski park ili da se ne dodijele prostorije vrtiću ili da Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju napokon ne počne sa radom?", istakla je Ivanović.

Ona je dodala da želi da podsjeti na neke konkretne stvari koje je uradila Crnogorska upravo zbog građana, zaobilazeći izbor i imenovanja jer ih je bilo toliko da ne znaju više ko je imenovan, a ko razriješen unutar koalicije na vlasti.

"Prvo, glasali smo da se oktobarski izbori ne ponavljaju, čime smo opoziciji omogućili vlast. Drugo, sedam puta smo Vam gospodine Krapoviću omogućili kvorum da ne ispaštaju građani Budve zbog disfunkcionalosti Vaše koalicije. Treće, nakon sedam puta održavanja kvoruma jer Vaši koalicioni partneri ne dolaze na skupštinska zasijedanja, glasali smo za krucijalne odluke koje se tiču Opštine i građana upozoravajući Vas na sve aspekte i pravne manjkavosti donošenja takvih odluka. Neka o tome građani sami donesu sud jer su naši odbornici za skupštinskom govornicom najaktivniji. Do sad smo toliko bili odgovorni da smo ignorisali uobičajno ponašanje opozicije kad vlast nema kvorum, ne želeći da dozvolimo da zbog Vaše koalicije iko ispašta. Nećemo ni sada, gospodine Krapoviću, dozvoliti da Budva i građani ispaštaju jer predugo traje agonija", kazala je Ivanović.

Ona ističe i da je licemjerno s Krapovićeve strane što proziva sve odbornike pa i odbornike Crnogorske "da dođu jer ih građani nijesu birali da ne rade ".

"Ako je ko radio i dolazio to su bili odbornici Crnogorske. Nekoliko puta ste ponovili deminutiv riječi djeca u Vašim pozivima „naša dječica neće imati đe da borave ", „naša dječica neće imati đe da se igraju “. Psiholozi kažu da to ljudi ponavljaju kada im emocije nijesu iskrene. Demagog ste, gospodine Krapoviću, jer koristite neinformisanost i neznanje, izvrćete činjenice, pritom optužujući umjerenije i promišljenije političke protivnike. Obavijestite građane u jednom udarnom saopštenju da će se ipak graditi u Miločerskom parku i da za tu gradnju „nećete da ometate investitore ". Zvali ste Crnogorsku da uđe sa Vama u vlast i dobili odgovor da ne želimo da trgujemo u tolikoj koaliciji, a neka građani presude kako se to naziva s obzirom da sad negirate", rekla je Ivanović.

Ona je za kraj poručila Krapoviću da je prije nekoliko godina dugo tražila posao kao svršeni student, magistrand.

"Bila sam ljuta, očajna, još više su moj bijes pospiješile prepiske političara koje sam tih dana slušala, baš ovo kao Vi i ja, na moju veliku žalost što sam i ja sada akter. Zato Vas molim nemojte mene povezivati sa partijama koje su ustanovile sistem partijskog zapošljavanja, a Vi ga uredno nastavljate. Pokazali ste što znate, omogućite nekome drugome da izvrši sveobuhvatnu depolitizaciju i profesionalizaciju lokalne uprave. U politici kao i u životu, uvijek postoji častan izlaz. On svakako nije u ovome što radite gospodine Krapoviću, već u poštenom i odgovornom priznanju i sopstvenom povlačenju, bez čekanja da to neko drugi uradi umjesto vas. Nijesmo Vam krivi mi, nego Vi i Vaša trula koalicija čije jedinstvo zbog sujeta i pojedinačnih interesa nijeste mogli sačuvati", zaključile je Ivanović.

Bonus video: