Vlada osudila Šešeljev mizogini napad na Draginju Vuksanović Stanković

Vlada je zadužila Ministarstvo kulture i medija da kod nadleznih organa "inicira procedure za ograničavanje katalogizacije i plasmana sadržaja i naslova sa elementima govora mržnje koji su predmet Informacije"

10074 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Vlada je na današnjoj sjednici osudila mizogini napad na bivšu poslanicu i nekadašnju predsjednicu Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović Stanković od strane lidera Srpske radikalne stranke i haškog osuđenika Vojislava Šešelja.

Šešelj je objavio knjigu u kojoj se vrijeđa Vuksanović Stanković.

"Vlada je danas održala 3. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik mr Milojko Spajić. Predsjednik je u uvodnom dijelu predstavio Usmenu informaciju povodom aktuelnog, javno publikovanog mizoginog napada na prof. dr Draginju Vuksanović Stanković, od strane Vojislava Šešelja. Tim povodom, Vlada je jednoglasno osudila taj čin i zadužila Ministarstvo kulture i medija da kod nadleznih organa, u skladu sa propisima, inicira procedure za ograničavanje katalogizacije i plasmana sadržaja i naslova sa elementima govora mržnje koji su predmet Informacije, a kojim se povređuju temeljne društvene vrijednosti i demokratski standardi", saopštila je Vlada.

Bonus video: