Bojović novi član Predsjedništva PES-a

Bojović je izvršni direktor i jedan od vlasnika kompanije Lutreks (Lutrex), a za člana Predsjedništva predložio ga je šef PES-a Spajić

28342 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Glavni odbor (GO) Pokreta Evropa sad (PES) odlučio je na večerašnjoj elektronskoj sjednici da za člana Predsjedništva PES-a izabere preduzetnika Vlada Bojovića - saznaju nezvanično Vijesti.

Njega je za člana Predsjedništva PES-a predložio šef te partije i premijer Milojko Spajić.

Prema Statutu PES-a, kandidate za članove Predsjedništva koji po funkciji nisu dio tog tijela, predlaže šef stranke, a bira GO "većinom glasova prisutnih članova".

Za izbor Bojovića glasalo je 50 članova GO. Nije bilo glasova protiv, ni udržanih.

Predsjedništvo PES-a sada ima 15 članova, što je, prema Statutu te partije, maksimalan broj. Do izbora Bojovića, jedno mjesto je bilo upražnjeno jer je ministar Janko Odović, koji je pokrivao tu poziciju, krajem aprila isključen iz stranke.

Bojović je izvršni direktor i jedan od vlasnika kompanije Lutreks (Lutrex), kojoj je sjedište u Podgorici (Kokoti) i koja je, kako piše na njenom sajtu, vodeći uvoznik i distributer papira, kancelarijskog i školskog programa, kao i grafičkog repromaterijala.

U njegovoj biografiji piše da je rođen 1979. godine, da je preduzetnik, da ima 17 godina radnog iskustva, da je po nacionalnosti Srbin...

U obrazloženju predloga koji je dostavljen članovima GO-a piše da je Bojović, kao šef izborne kampanje parlamentarnih izbora, demonstrirao "strateško vođenje i organizacijske vještine koje su doprinijele pobjedi na izborima".

Navodi se da su njegova "sposobnost mobilizacije podrške i uspostavljanje efikasnih komunikacionih strategija", doprinijeli jačanju pozicije stranke među biračima.

"Imenovanje g. Bojovića za člana Predsjedništva reflektuje priznanje tih zasluga i želju da se nastavi koristiti njegovim liderstvom za dalji uspjeh stranke. Takođe, vjerujemo da njegove kvalifikacije, iskustvo i sposobnosti mogu biti od presudnog značaja za dalje vođenje stranke i implementaciju političkih programa. Osim toga, njegovo prisustvo u Predsjedništvu na nesumnjiv način će pružiti PES-u dodatnu političku snagu i ugled", piše u predlogu za imenovanje.

Bonus video: