Radunović: Popis počinje 30. novembra i tu nema nikakvih promjena

"Iz tehničkih razloga, datum će biti izbrisan iz Predloga zakona, jer je isti već definisan uredbom Vlade od 31. oktobra, koja je na snazi", poručio je Radunović

10666 pregleda 44 reakcija 43 komentar(a)
Radunović, Foto: Biljana Matijašević
Radunović, Foto: Biljana Matijašević

Popis stanovništva počinje 30. novembra i tu nema nikakvih promjena, saopštio je danas poslanik koalicije "Za budućnost Crne Gore" Slaven Radunović.

"Iz tehničkih razloga, datum će biti izbrisan iz Predloga zakona, jer je isti već definisan uredbom Vlade od 31. oktobra, koja je na snazi", napisao je Radunović na društvenoj mreži X.

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić predao je ranije u skupštinsku proceduru amandman na Predlog zakona o popisu, kojim se predlaže brisanje članova tog akta kojim se određuje datum održavanja popisa stanovništva.

U obrazloženju amandmana se navodi da bi se time Vladi Cme Gore ostavila mogućnost da period sprovođenja i referentni momenat popisa utvrdi posebnom Uredbom.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je u četvrtak da datum početka popisa stanovništva u Crnoj Gori ostaje isti i da je sa opozicijom postignut dogovor o tom procesu.

Bonus video: