"REAGOVALI STE SMIJEŠNIM OPTUŽBAMA"

Krapović odgovorio Ivanović: Hvala Vam na ocjeni da sam licemjer, a da su moje emocije lažne...

"Saglasan sam sa Vama u ocjeni da su stvari u Budvi vrlo proste. Međutim, ja ću se truditi da ih učinim još prostijim i da sve potpuno ogolim kako bi građani Budve sami mogli da donesu sud o tome ko i kako radi svoj posao", istakao je Krapović
78 pregleda 24 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Miloš Ćetković
Dragan Krapović, Foto: Miloš Ćetković
Ažurirano: 04.02.2019. 01:57h

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović odgovorio je predsjednici kluba odbornika Crnogorske Anđeli Ivanović. 

Ivanović je ranije danas kazala da Krapović demagogijom i populizmom želi očuvati vlast.

"Žao mi je ako Vas je iznerviralo to što sam ogolio suštinu Vašeg političkog djelovanja pa ste reagovali pomalo smješnim optužbama o demagogiji i populizmu,i to po ko zna koji put od kada sam izabran. Hvala Vam na ocjeni da sam licemjer, a da su moje emocije, briga za opštinu i građane lažne, demagoške i populističke. Saglasan sam sa Vama u ocjeni da su stvari u Budvi vrlo proste. Međutim, ja ću se truditi da ih učinim još prostijim i da sve potpuno ogolim kako bi građani Budve sami mogli da donesu sud o tome ko i kako radi svoj posao", istakao je Krapović.

On je dodo da pošto je Ivanović iznijela svoje ocjenje o njemu i njegovom radu, misli da je jedino pošteno da i on uradi isto što se nje tiče.

"Za mene je politikantsvo, uvažena odbornice Ivanović kada kritikujete rješenja koja neko nudi a istovremeno ne nudite alternativu. Za mene je politikantstvo da kritikujete dok uredno dobijate materijale za sjednicu ,10 dana ranije, po prvi put onako kako Poslovnik predviđa, a ne podnesete ni jedan jedini amandman kojim bi predložene odluke eventualno izmjenili ili unaprijedili. Kad ste tako stručni i verzirani,oslobođeni demagogije i populizma,prosvijetlite i nas ostale. Naime, više puta sam se javno obavezao da ću prihvatiti sve što predložite, ako Vaš prijedlog ima utemeljenje u zakonu i opštem interesu. Međutim, prijedloga od Crnogorske nema, osim jednog, o kojem nećemo ovom prilikom. Za mene je politikantstvo, reći glasaćemo za predložene odluke i tako potvrditi da su prave i vrijedne Vašeg glasa, ako bude kvoruma. U prevodu to znači da kada stavite na vagu Odluku o proglašenju javnog interesa i zaštiti Miločerskog parka, ili dodijelu prostorija vrtiću za kvalitetiji boravak mališana na jednoj strani i nanošenje političke štete vlasti na drugoj, izabraćete ovo drugo. Za mene je politikantstvo afirmisati značaj ovih odluka i reći glasaćemo za njih, a onda sjedjeti ispred vrata i brojati ko je došao na sjednicu zajedno sa DPS-om. Uvažena odbornice Ivanović, pokušaj da pokrijete sve pozicije je istinsko politikantstvo", kazao je Krapović.

On je poručio Ivanovi da  ne može glasati za izbor predsjednika Skupštine opštine (SO), sekretara SO i jednog od potpredsjednika, a biti protiv izbora njegove malenkosti za predsjednika Opštine i takođe glasati protiv izbora drugog potpredsjednika.

"Za mene je to bježanje,to je konfuzno, neprincipijelno i komično svođenje politike na ličnu ravan, ravan sujete, što je potpuno neprihvatljivo za pojednica ili politički subjekt koji se želi predstaviti kao ozbiljan. Molim Vas da i mene i javnost ubuduće poštedite floskula i tirada o 2.500 godina istorije Budve, i 50 odsto turističkog prometa Crne Gore,kao i Vaših "iskrenih" želja da ja pokažem "neke druge kvalitete". Meni niko ne treba da objašnjava šta mi je posao. Takođe, mene gubitak vlasti ne plaši, nismo srasli sa foteljama kao neki, niti sam u kampanji jedan jedini put rekao da ću ja biti predsjednik Opštine, ako se sjećate. To su, ako se sjećate radili neki drugi, valjda misleći da ako papagajski pet hiljada puta kažete "ja ću sigurno biti predsjednik Opštine" to će se i ostvariti. Uvažena odbornice Ivanović,vidim da ste i Vi kao i DPS-a zabrinuti za našu koaliciju. Vjerovatno ste očekivali da ćemo krenuti prema Vama sa nekim prijedlogom za eventualnu saradnju i da će tako Crnogorska dobiti na značaju. Međutim, mi nećemo jednu ucjenu mjenjati za drugu, niti praviti trule kompromise, a ako smatrate da vlast ne radi dobro i ne funkcioniše pokrenite odgovarajuće postupke,i vi i svi ostali koji misle isto", kazao je Krapović.

On je istakao i da je na početku jasno rekao i da i dalje stoji na istom stanovištu - većine ili ima ili nema ,tu sredine ne može biti.

"Možda imate neku drugu većinu, i ako je tako, dobro bi bilo da se deklariše, a ako je, pak nema, onda rokovi teku i zna se šta je epilog. Lično sam zadovoljan ostvarenim. Naravno, uvjek može bolje ali mislim da u slučaju izbora podrška ovoj vlasti može samo rasti, tako da sam u toj ravni potpuno relaksiran.Međutim, građanima sigurno nije svejedno, zato još jednom apelujem na sve da rade svoj posao, da usvajamo ove vrlo važne odluke. O državnom nivou ćemo nekom drugom prilikom odbornice Ivanović, kada prvo skupite potpise da se kandidujete. Do tada samo lokalni nivo,u skladu sa izbornim rezultatom. Na kraju, jasno Vam poručujem,dođite ili ne dođite, izbor ja Vaš, ja sam svoje izbore napravio", zaključio je Krapović.