Miler Spajiću: Pristup koji ste imali oko popisa, mnogo je bolji i sa manje konfrontacije nego što je to bilo do sada

"Osjetili smo veliko olakšanje, zbog dobrih stvari koji su se desile u posljednje dvije sedmice", rekao je ambasador Austrije Karl Miler

12855 pregleda 6 komentar(a)
Miler i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Miler i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Austrija ima posebnu želju da Crna Gora što ranije završi evropski put, kako bi postala pravi primjer EU integracija, poruka je ambasadora Austrije Karla Milera tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

To je saopšteno iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je Miler izuzetno zadovoljan početkom rada Vlade i prvim koracima, koji pokazuju jasnu sklonost ka konkrentim rezultatima.

"Osjetili smo veliko olakšanje, zbog dobrih stvari koji su se desile u posljednje dvije sedmice. Mislim da je saradnja vlasti i opozicije vrlo važna i pristup koji ste imali oko popisa, mnogo je bolji i sa manje konfrontacije nego što je to bilo do sada. Valjalo bi da i oko drugih pitanja bude takva situacija. Mislim da Crna Gora ima veliku šansu da napreduje u pregovorima, austrijska Vlada vjeruje da Vaša Vlada može da uradi dobar posao na tom putu", istakao je Miler.

Spajić smatra biletaralne odnose sa Austrijom izrazito važnim.

Takođe i potencijalnu ekspertsku pomoć iz te zemlje.

U saopštenju Vlade se navodi da će rezultati pokazati posvećenost Vlade pristupanju Evropskoj uniji.

"Imamo veliku većinu u parlamentu i sada smo fokusirani na važne odluke, za početak na glasanje o stvarima u pravosuđu, što nas koči u pregovorima sa EU. Odradili smo odmah posao oko popisa, vjerujem da smo spustili tenzije u društvu i smanjili polarizaciju što nam je izuzetno važno", kazao je Spajić.

Bonus video: