Đeljošaj čestitao Spajiću i Živkoviću na dogovoru o popisu

"Rezolucija Evropskog parlamenta i preporuke naših evropskih partnera su za Vladu Crne Gore strateško opredjeljenje", saopštio je Đeljošaj

6709 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade, lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj, kazao je da je "veliko zadovoljstvo vidjeti danas rezultate dijaloga" Vlade i opozicije.

"Rezolucija Evropskog parlamenta i preporuke naših evropskih partnera su za Vladu Crne Gore strateško opredjeljenje", saopštio je Đeljošaj.

"Vijesti" su ranije objavile da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD) potpisali danas sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva. Sporazum su potpisali i predsjednici pet vijeća/savjeta manjinskih naroda, a dokument je sinoć potpisao i premijer Milojko Spajić, koji je i predložio sporazum

"Čestitam premijeru g. Spajiću i lideru opozicije g. Živkoviću na postignutom dogovoru i poruci sloge i dijaloga našim građanima, ali i jasnoj poruci našim međunarodnim partnerima da su političke elite spremne za dijalog i konačno, da su spremne da rade na dijalogu u narednim danima kako bi se kompletiralo pravosuđe i odblokirao evropski put Crne Gore", poručio je Đeljošaj.

Bonus video: