Ilir Čapuni novi poslanik Albanske alijanse

Iz te stranke su kazali da se "nastavlja 15-godišnje autentično predstavljanje Albanaca u Skupštini Crne Gore od strane Force"

9971 pregleda 57 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Forca
Foto: Forca

Forca je saopštila da će potpredsjednik te stranke Ilir Čapuni biti novi poslanik koalicije Albanska alijansa.

Kazali su da će poslanički mandat biti verifikovan na današnjoj sjednici Skupštine.

"Time se nastavlja 15-godišnje autentično predstavljanje Albanaca u Skupštini Crne Gore od strane Force", navodi se u saopštenju.

Forca je dostavila biografiju Čapunija.

Ilir Čapuni (1978) je profesor računarskih nauka u Tirani. Diplomirao je računarske nauke na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, a doktorirao je u Bostonu (SAD) 2012. godine. Bio je osnivač nezavisnog časopisa Kronika na albanskom jeziku sa sjedištem u Ulcinju.

Obavljao je funkciju predsjednika Skupštine opštine Ulcinj od 2018. do 2021. godine. "Tokom tog perioda, Skupština opštine Ulcinj je proglasila Solanu kao park prirode, svrstala je Bojanu među tihim zonama u opštini, podignut spomenik žrtvama zemljotresa 1979. godine, a imovina od 250 000 kvadrata na Mavrijanu ostala je u vlasništvu Opštinu Ulcinj", podsjeća Forca.

Potpredsjednik je te stranke od oktobra 2021. godine.

"Aktivan je naučnik u akademiji i industriji uglavnom van zemlje. Strastveni je ljubitelj windsurfa, jedriličarstva i ronjenja na olupinama. Otkrio je, istraživao i dokumentovao olupine italijanskog bojnog broda Regina Margherita, italijanskog minolovca RD 10, parabrodova Po, Anthipi, Brindisi, Andrassy i Pozsony na podmorju Republike Albanije. Instruktor je tehničkih ronjenja organizacije TDI. Govori albanski, južnoslovenske jezike i engleski", zaključuje se.

Bonus video: