SNP - USSCG: Unaprijediti položaj sindikata

Učesnici sastanka saglasili su se da je odluka Ustavnog suda o ukidanju zakonskog rješenja koje je omogućavalo ženama da ostvare pravo na penziju sa 64 godine i muškarcima sa 66 godina i najmanje 15 godina staža, u najmanju ruku haotična

3897 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: SNP
Sa sastanka, Foto: SNP

Položaj sindikata je neophodno unaprijediti kroz zakonska rješenja koje će im omogućiti slobodno i podsticajno djelovanje bez posljedica, ocijenili su predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) i Unije slobodih sindikata (USSCG).

Na inicijativu USSCG, danas su se poslanici SNP-a, Slađana Kaluđerović i Bogdan Božović, sastali sa generalnim sekretarom USSCG, Srđom Kekovićem, kao i njegovim zamjenicima Željkom Burićem i Radomirom Božovićem i ocijenili da treba njegovati socijalni dijalog uz uvažavanje uloge i značaja sindikata.

Učesnici sastanka saglasili su se da je odluka Ustavnog suda o ukidanju zakonskog rješenja koje je omogućavalo ženama da ostvare pravo na penziju sa 64 godine i muškarcima sa 66 godina i najmanje 15 godina staža, u najmanju ruku haotična.

“Posebno jer se nije vodilo računa da će jedna takva odluka Ustavnog suda stvoriti pravnu prazninu, što je pored ostalog dovelo do toga da jednom broju građana, koji su stekli pravo na penziju, Fond PIO nije mogao iste da obračuna. Konstatovana je potreba da se ovo pitanje što prije riješi, kroz izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a u rekli da je borba za državu socijalne pravde jedan od temelja politike te stranke, zbog čega će unapređenje prava radnika i dalje biti u fokusu djelovanja partije.

Bonus video: