Skupština izabrala dva kopredsjednika i 12 članova odbora za praćenje popisa

Za kopredsjednike su izabrani Darko Dragović iz Pokreta Evropa sad (PES) i Nikola Rakočević (Demokratska partija socijalista)

12650 pregleda 5 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Youtube/Skupština Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Youtube/Skupština Crne Gore
Ažurirano: 28.11.2023. 15:37h

Skupština Crne Gore izabrala je danas dva kopredsjednika i 12 članova Odbora za praćenje primjene Sporazuma o uslovima za održavanje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

Članom 3 Odluke određeno je da Odbor ima 14 članova – po sedam iz parlamentarne većine i opozicije. Sastav Odbora, uključujući i kopredsjednike Odbora, konstituisan je tako da svakom klubu poslanika pripada najmanje jedan član Odbora, a preostali dio proporcionalno broju poslanika u klubu.

Za kopredsjednike su izabrani Darko Dragović iz Pokreta Evropa sad (PES) i Nikola Rakočević (Demokratska partija socijalista).

Članove Odbora iz vlasti su Jovan Vučurović (NSD), Slađana Kaluđerović (SNP), Gordan Stojović (PES), Nikola Camaj (Albanski forum), Nikola Rovčanin (Demokrate), Vladislav Bojović (DNP).

Opoziciju u Odboru predstavljaju Nikola Zirojević (SD), Damir Gutić (BS) Vladimir Dobričanin (Ujedinjena Crna Gora), Jevto Eraković (DPS), Adrijan Vuksanović (HGI) i Filip Adžić (GP URA).

Bonus video: