Vukićević na čelu Opštine Žabljak: Demokrate bile protiv, DF i SNP uzdržani

"Ovim činom potvrđen i nagrađen moj, kao i rad mog tima, u proteklom četvorogodišnjem periodu. Drugi mandat, vidim kao potvrdu uspjeha u vođenju i predstavljanu Opštine u prethodnom, ali ikao dodatnu veliku odgovornost u narednom četvorogodišnjem periodu"
238 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vukićević, Foto: Obrad Pješivac
Veselin Vukićević, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 10.07.2018. 10:34h

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) i noslilac liste DPS-SD koalicije na majskim izborima, dosadašnji predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević izabran je danas za predsjednika Opštine Žabljak.

Javnim glasanjem njemu je povjerenje ukazalo 18 odbornika vladajuće koalicije DPS-SD.

Opozicione partije i kolalicije nijesu imale svoje kandidate za ovu funkciju, a prilikom glasanja Vukićevićevoj kandidaturi usprotivila su se četiri odbornika Demokratske Crne Gore dok je pet odbornika koalicije Demokratski front (DF)- Socijalistička narodna partija (SNP) bilo uzdržano.

Vukićević se zahvalio na podršci odbornika i građana priliko glasanja liste čiji je bio nosilac na majskim izborima.

"Ovim činom potvrđen i nagrađen moj, kao i rad mog tima, u proteklom četvorogodišnjem periodu. Drugi mandat, vidim kao potvrdu uspjeha u vođenju i predstavljanu Opštine u prethodnom, ali ikao dodatnu veliku odgovornost u narednom četvorogodišnjem periodu. Ukazanim povjerenjem, prepoznat je kvalitet rada i zalaganja lokalne uprave na čelu sa mnom, ali ujedno predstavlja i veliki zadatak za moj budući rad, zajedno sa svojim saradnicima i vama gospodo odbornici. Uvjeren sam da Žabljak, sa svim potencijalima koje posjeduje, ima dobru perspektivu. Mi imamo viziju i znamo šta su potrebe ovoga grada. Od izuzetne važnosti je i uspostavljanje održivog finansijskog sistema, bez dugovanja bilo kome, i sa značajnim povećanjem kapitalnog dijela budžeta", kazao je Vukićević nakon izbora.

On je naglasio da bolji dani tek dolaze grad na čijem je čelu uz uvjerenje da se raznovrsnijom turističkom ponudom, mogu još bolje valorizovati sve ono što je priroda podarila Žabljaku i njegovim žiteljima.

"Najavljena i započeta višemilionska ulaganja u skijalište Savin kuk, kao okosnicu zimskog turizma u Žabljaku, najvažnija su osnova ovakvom očekivanju. Izgradnja luksuznog hotelskog kompleksa, na lokaciji hotela "Durmitor", rekonstrukcija hotela "Jezera" i gradnja nekoliko novih hotela, uz novoizgrađeni moderni objekat lokalne turističke organizacije, značajno će uticati na promociju, a posebno na podizanje turističke ponude na mnogo veći nivo u poređenju sa sadašnjim. Osim toga, uvezana sa turizmom, uz nastavak podrške resornog Ministarstva, i poljoprivreda mora napredovati, jer je selo naš najbolji teren, za razvoj i sigurno sjutra. Zato ćemo i dalje predano raditi na izgradnji i modernizaciji seoske infrastrukture. Cilj je unapređenje uslova života, kroz brojne projekte i investicije. Slijedi rekonstrukcija vodovodnog sistema, dalja rekonstrukcija svih gradskih ulica prema prostorno planskoj dokumentaciji, izgradnja parkinga, nastavak aktivnosti na gradnji kanalizacione mreže, završetak gradnje otvorenih terena za male sportove, otvaranje Dnevnog centra za stare, adaptacija mosta na Tari i brojni drugi poslovi, koji će učiniti naše mjesto još atraktivnijim i ugodnijim za život", kaže Vukićević.

On je kazao da izmještanje postojeće benzinske pumpe i gradnja nove po najsavremenijim standardima, moderne autobuska stanice sa svim pratećim sadržajima, te otvaranje restorana na Crnom jezeru i novi hoteli, predstavljaju investicije i projekte, koji će prvenstveno generisati nova radna mjesta.

Istakao je izdašnu podršku države, koja se očekuje i u većem obimu narednih godina kao i nastavak saradnje sa Slovenijom i postojanjem kapaciteta za pripremu projekata i povlačenje sredstava iz evropskih fondova.

"Svjedok sam izuzetnog interesovanja investitora i privatnog sektora za ulaganja. Sve ovo su šanse, koje uz sopstvene resurse i kapacitete, moramo iskoristiti na najbolji način, a u cilju prosperitetnije budućnosti našeg grada. Poštovani odbornici, uz vašu podršku, mi iz izvršne vlasti učinićemo sve da stvorimo što podsticajniji investicioni ambijent. Vrijeme koje je pred nama zahtijeva veliki i promišljen rad i zalaganje. Ovo je obaveza svih koju imamo prema našem mjestu i budućim generacijama bez obzira na lična, politička i druga uvjerenja. Lokalna uprava, otvorena je za sve ideje i kostruktivne predloge, zato želim da vas na ovaj dan pozovem, da zajedničkim snagama radimo za dobrobit Žabljaka. To je jedini i pravi put stvaranja novog Žabljaka, kao destinacije koja će po najboljem biti prepoznatljiva u najširim okvirima", kazao je Vukićević.

Bonus video: