Bečić: Aktivnosti policije doprinose globalnom naporu u suzbijanju organizovanog kriminala

Bečić je rekao da je za samo pet dana u novembru, angažovanjem 200 posvećenih policajaca, izvršen detaljan pregled i pretres 247 objekata, brojnih vozila, osoba i poštanskih pošiljki, uhapšeno 45 osoba i zaplijenjeno 18 kilograma kokaina

3787 pregleda 2 komentar(a)
Bečić, Foto: Vlada Crne Gore
Bečić, Foto: Vlada Crne Gore

Aktivnosti Uprave policije, koje su dovele do značajnih zapljena narkotika, oružja i uspješnih hapšenja, odražavaju efikasnost policijskih snaga i doprinose globalnom naporu u suzbijanju organizovanog kriminala, rekao je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, rekao da snažno učešće Crne Gore u EMPACT Zajedničkim akcionim danima za zemlje Jugoistočne Evrope demonstrira čvrstu posvećenost države borbi protiv prekograničnog kriminala i jačanju regionalne bezbjednosti.

“Koordinirane aktivnosti Uprave policije, koje su dovele do značajnih zapljena narkotika, oružja i uspješnih hapšenja, odražavaju efikasnost naših policijskih snaga i doprinose globalnom naporu u suzbijanju organizovanog kriminala”, rekao je Bečić.

Prema njegovim riječima, taj uspjeh ističe važnost međunarodne saradnje i posvećenost u namjeri da zaštite građane i doprinesu očuvanju regionalne stabilnosti.

Bečić je rekao da je za samo pet dana u novembru, angažovanjem 200 posvećenih policajaca, izvršen detaljan pregled i pretres 247 objekata, brojnih vozila, osoba i poštanskih pošiljki, uhapšeno 45 osoba i zaplijenjeno 18 kilograma kokaina.

“Impresivni uspjeh naše Uprave policije pokazuje našu beskompromisnu odlučnost u čišćenju Crne Gore od kriminalnih elemenata”, dodao je Bečić.

On je kazao da se svaki preduzeti potez šalje jasnu poruku da kriminal u Crnoj Gori neće biti tolerisan.

“Kriminalcima koji pokušavaju da koriste našu zemlju kao teren za svoje nezakonite radnje šaljemo jasnu i odlučnu poruku - Crna Gora neće biti plodno tlo za vaše aktivnosti”, poručio je Bečić.

On je rekao da svako ko razmišlja o izvršenju kriminalnih radnji “zna da će se suočiti s punom snagom našeg bezbjednosnog sistema”.

Bečić je poručio da je bezbjednost građana stub na kojem počiva država, a mir i sigurnost najviši prioritet.

“Pozivamo vas da zajedno gradimo zajednicu u kojoj prevladava povjerenje i međusobno poštovanje. Ujedinjeni u našim naporima, pokazujemo da Crna Gora stoji čvrsto u svojoj posvećenosti pravdi, zakonu i sigurnom prostoru za sve vas”, rekao je Bečić.

Bonus video: