NSD: DPS pokazao da je bio dio ekipe koja je htjela da likvidira Kovačevića

"Crna Gora će biti slobodna kada se jednom za svagda završi sa mafijom i njenim političkim krilom koje se zove DPS"

18176 pregleda 71 reakcija 44 komentar(a)
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić

DPS (Demokratska partija socijalista) je današnjim saopštenjem pokazao da je bio dio ekipe koja je htjela da likvidira predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (NSD) čiji je Kovačević član.

Oni su reagovali na saopštenje nikšićkog odbora DPS u kojem se između ostalog navodi da se na društvenim mrežama pojavila informacija da je Kovačević krajem jula, u Komunalnoj policiji zaposlio suprugu postupajućeg tužioca Dejana Đorojevića, koji je juče odbacio prijavu protiv Kovačevića.

Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je juče krivičnu prijavu protiv Kovačevića zbog krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore jer nijesu utvrđeni elementi da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

"Zanimljivo je da DPS Nikšić ima obraza da se oglašava jer je protiv Marka Kovačevića odbačena krivična prijava zbog toga što je pomjerao prst na ruci onako kako se njima ne sviđa. Zamislite kolika je mržnja u političkom krilu mafije u Nikšiću kada im nije malo bilo što su svoje hijene iz kavačkog klana angažovali da ga uhode po Nikšiću i ugrožavaju mu život i bezbjednost nego bi i zbog položaja prsta na ruci da ga utamniče", ističe se u saopštenju NSD.

Iz te partije su dodali da su očekivali da će "nakon najnovijih Skaj prepiski u kojima se vidi da su pripadnici kavačkog klana pratili Kovačevića i njegove prijatelje i spremali im šaržere, šipkanja i sačekuše da se ograde od toga i daju podršku onima koji su bili ugroženi".

"Međutim vidimo po reakciji da su oni od samog početka dio ekipe koja želi na svaki dostupni način da likvidira Kovačevića po uzoru na svoje saradnike iz redova mafije. Crna Gora će biti slobodna kada se jednom za svagda završi sa mafijom i njenim političkim krilom koje se zove DPS. Ovih dana vidimo koliko su tužilaštvo i sudstvo bili zarobljeni i oni još ne mogu da se naviknu da ne odlučuju svi po njihovim instrukcijama i da više ne mogu svakoga kupiti da bi se zadovoljavale njihove potrebe. Crna Gora polako ali sigurno postaje nezavisna odvajajući se, ovoga puta ne od Srbije, nego od kriminala, mafije i korupcije u sudstvu i tužilaštvu koju je uspostavio DPS. A tužilaštvo pozivamo da se konačno pozabave Milom Đukanovićem i dokaže da država Crna Gora ipak postoji". poručili su iz NSD.

Bonus video: